Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počinje košarkaško prvenstvo BiH, Bosna i Sparsi u derbiju prvog kola

slobodaspars

Nova sezona prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše – Liga 10, počinje danas. Najzanimljiviji susret prvog kola bit će odigran u Sarajevu gdje se sastaju Bosna Royal i Sparsi.

Nakon taških godina koje su kulminirale ispadanjem u A1 ligu, povratnik u društvo najboljih, KK Bosna Royal, važi za prvog favorita Lige 10 koji bi u ovoj sezoni prema mišljanju mnogih košarkaških radnika u BiH trebao biti prvi konkurent Igokei u borbi za titulu prvaka.

S druge strane, Sparsi su ponovo oformili mladu ekipi koja će u ovoj sezoni pokušati parirati protivnicima te izboriti plasman u Ligu za prvaka.

– Bosna i mi smo dva različita koncepta kluba. Bosna je napravila respektabilan tim s mnogo iskusnih košarkaša, dok se se mi bazirali na mladim, neafirmisanim igračima koji se tek trebaju dokazati. Bosna je zbog toga favorit u sutrašnjem meču, a mi ćemo dati sve od sebe da pariramo protivniku i započnemo prvenstvo na najbolji mogući način – izjavio je Feni trener Sparsa Marko Trbić.

U muškoj konkurenciji u prvenstvu će se takmičiti deset klubova, a nakon prvog kruga igrat će se Liga za prvaka i Liga za opstanak.

U susretima prvog kola danas se sastaju:
Bošnjak – Kakanj (17.00)
Široki – Sloboda (18.00)
Zrinjski – Leotar (20.00)
Mladost – Građanski (19.00)
Spars – Bosna Royal (19.00)