Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počinje rukometna Liga za prvaka, derbi u Banjoj Luci

borac ehf kup

Nakon odigranih 30 kola prvog dijela prvenstva u srijedu počinje Liga 4 za prvaka BiH u rukometu.

Plasman su osigurali Izviđač, Vogošća i Maglaj koji su osvojili prva tri mjesta u prvenstvu te banjalučki Borac koji je nastupao u regionalnoj SEHA ligi.

U prvom kolu u srijedu branitelj naslova Borac u derbiju prvenstva dočekuje Izviđač.

Banjalučane očekuju novi takmičarski izazovi nakon dva mjeseca od završetka SEHA lige. Trener Borca Aleksandar Međedović kaže da je duga pauza između takmičenja u regionalnoj ligi i početka domaćeg prvenstva, prije svega, iskorištena za uigravanje za predstojeće utakmice.

– Izviđač je ekipa s kojom smo i ranije igrali i dobro se poznajemo. Nadam se da ćemo se u najboljem svjetlu pokazati u ovom meču i da ćemo opravdati ulogu favorita – kazao je Međedović.

Igrači Borca s velikim nestrpljenjem čekaju početak takmičenja i, prema riječima lijevog beka Davorina Vujovića, došlo je vrijeme da na terenu pokažu sve ono na čemu su radili u protekla dva mjeseca. I ove godine cilj je osvajanje duple krune.

– Nedostatak takmičarskih utakmica pokušali smo nadoknaditi prijateljskim mečevima, gdje smo uigrali tim za predstojeća iskušenja. Tim Izviđača nam je od ranije poznat, tako da očekujemo kvalitetan meč u kojem će Borac slaviti – poručio je Vujović.

Utakmica između Borca i Izviđača igra se u srijedu od 20 sati u Sportskoj dvorani Borik, a ulaz je besplatan.

U drugom susretu sastaju se Maglaj i Vogošća.