Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Srpska open"

Počinje spektakl u Banjoj Luci, na terenu danas dvojica bh. tenisera

Banja Luka: Otvoren teniski kompleks na kojem će se igrati ATP turnir “Srpska open”
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je dobio “wild card” za nastup u glavnom žrijebu turnira ATP 250 i on će u prvoj rundi igrati protiv jednog kvalifikanta

Danas počinju kvalifikacije čime će zvanično biti otvoren dugo očekivani teniski turnir “Srpska Open” u Banjoj Luci.

Četiri tenisera tražit će kartu za ulazak u glavni žrijeb turnira. Na teniskom kompleksu u parku „Mladen Stojanović“ danas bi trebalo da se odigra osam mečeva kvalifikacija, ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, jer vrijeme u narednim danima ne ide u prilog organizatorima.

Na teren će danas izaći i dvojica bh. tenisera. Prvo će Aldin Šetkić snage odmjeriti sa prvim nositeljem kvalifikacija Moldavcem Raduom Albotom. Nerman Fatić će nešto kasnije u trećem meču programa igrati protiv Eliasa Imera iz Švedske.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je dobio “wild card” za nastup u glavnom žrijebu turnira ATP 250 i on će u prvoj rundi igrati protiv jednog kvalifikanta.

Današnji program kvalifikacija počinje u 11 sati.

Podsjetimo, mečevi prvog kola na programu su u ponedjeljak. Prvi nosioc je najbolji teniser svijeta Novak Đoković, koji će na teren u srijedu, gdje bi ga po projekciji žrijeba u drugom kolu trebao čekati Stan Wawrinka.