Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

10. jubilarne

Podrška Sportskim igrama mladih u BiH

sportske igre mladih (1)

Igre u prethodnih devet godina okupile više od 300.000 dječaka i djevojčica širom BiH, te se na velikom finalnom takmičenju u Sarajevu družilo preko 15.500 finalista

Povodom organizacije i održavanja ovogodišnjih desetih po redu Sportskih igara mladih, danas se Kenan Alikadić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, sastao sa Harisom Deliahmetovićem, predsjednikom Organizacionog odbora Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Zahvaljujemo Ministarstvu kulture i sporta KS za dosadašnju podršku u organizaciji najveće sportske priče za djecu i mlade u BiH. Sretni smo što je ministarstvo prepoznalo važnost ovog projekta i radujemo se nastavku saradnje“, rekao je Deliahmetović.

On je ministra Alikadića upoznao sa dosadašnjim rezultatima postignutim tokom održavanja ovih igara svih prethodnih godina, kao i sa detaljnim planovima za organizaciju ovogodišnjih Sportskih igara mladih, kada bi trebala biti obilježena deseta godišnjica postojanja ovog projekta u BiH.

Alikadić je iskazao zadovoljstvo što u ime resornog ministarstva može podržati organizaciju Sportskih igara mladih.

“Zadovoljstvo nam je podržati jednu ovakvu manifestaciju, koja okuplja djecu iz svih dijelova naše države, te tako biti dio te najljepše sportske priče u BiH i regionu“, kazao je Alikadić.

I ovom prilikom je istaknuto kako su Sportske igre mladih najveće amatersko sportsko takmičenje, te da je njihov glavni cilj da djeci i mladima, kako BiH tako i regije, pruže priliku da kroz fair-play takmičenje i edukaciju daju doprinos u širenju tolerancije i humanizma, poštivanju različitosti, suzbijanju nasilja, razvoju osjećaja zajedništva i prijateljstva.

Naglašeno je kako su igre u prethodnih devet godina okupile više od 300.000 dječaka i djevojčica širom BiH, te se na velikom finalnom takmičenju u Sarajevu družilo preko 15.500 finalista.