Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pernell Whitaker

Poginuo bivši svjetski prvak u boksu, udario ga automobil

Pernell Whitaker (1)

Tokom karijere nastupio je na 45 mečeva, od kojih je 40 dobio. U periodu od 1993. do 1997. godine smatran je najboljim bokserom svijeta

Pernell Whitaker, bivši svjetski prvak u boksu i jedan od najvećih ikada, preminuo je tragično u 55. godini života nakon što ga je udario automobil.

Whitaker je stradao u rodnom Virginia Beachu, mjestu u kojem je rođen i živio cijeli život, gdje se bavio trenerskim poslom od kada je okončao karijeru između konopaca.

Pernell je bio olimpijski prvak 1984. godine u Los Angelesu, a poslije toga je počeo profesionalnu karijeru. Bio je prvak svijeta u četiri različite kategorije i smatra se jednim od najboljih defenzivaca u istoriji boksa.

Tokom karijere nastupio je na 45 mečeva, od kojih je 40 dobio. U periodu od 1993. do 1997. godine smatran je najboljim bokserom svijeta.

“Whitaker je bio u rangu s Muhammadom Alijem i Rayom Sugarom Leonardom. Bio je jedan od najboljih boksera koje sam ikad gledao”, rekao je utučeni Irving Magic Johnson, jedan od najboljih košarkaša svih vremena.