Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

košarka

Pogledajte kako su se Francuzi u nevjerovatnoj drami izbacili Tursku s Eurobasketa

francuska – turska – fiba (1)

Košarkaši Francuske prvi četvrtfinalisti Eurobasketa

Košarkaši Francuske prvi su četvrtfinalisti Evropskog prvenstva.

Francuska je u prvom meču osmine finala Eurobasketa danas u Berlinu nakon produžetka pobijedila selekciju Turske sa 87:86.

Turska je bila blizu pobjede s obzirom na to da je 12 sekundi prije kraja imala dva poena prednosti i namjernu ličnu grešku Francuske. No dva slobodna bacanja promašio je Osman, a loptu sa strane su izgubili, a s druge strane Gobert je dvije sekunde prije kraja poentirao za izjednačenja i produžetak. U dodatnih pet minuta Francuzi su uglavnom imali prednost, minutu prije kraja i pet poena, ali je Turska uspjela serijom 4:0 doći na samo poen zaostatka. Ipak, Francuska je do kraja uspjela održati minimalnu prednost uprkos promašenim slobodnim bacanjima Goberta 13 sekundi prije kraja, s obzirom na to da je Korkmaz u posljednjem napadu izgubio loptu.

Najefikasniji u reprezentaciji Francuske bili su Rudy Gobert sa double-double učinkom od 20 poena i 17 skokova te Thomas Heurtel i Evan Fournier sa po 13 poena, a kod Turske Bugrahan Tuncer sa 22 i Furkan Korkmaz sa 18 poena.

Francuska će u četvrtfinalu 14. septembra igrati s pobjednikom sutrašnjeg meča između Srbije i Italije.