Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

malta

Pogledajte najsramotniju utakmicu u historiji košarke, oba kluba su odmah izbačena iz lige

utakmica

Navijači na tribinama su se smijali jer su znali da ekipe namještaju rezultat za bolje pozicije u doigravanju. Ipak, tamo ih neće biti

Prošlog vikenda je u malteškoj ligi odigrana utakmica koju su tamošnji mediji nazvali najsramotnijom utakmicom u historiji košarke. Kada se pogleda kako je ona izgledala, opis djeluje itekako točan. Riječ je o jednom od najvećih namještanja utakmica ikada viđenih na sportskim terenima.

Depiro i Hibernians su utakmicu završili rezultatom 69:68 u korist domaćih nakon što nisu postigli nijedan koš u posljednjih 6 minuta i 30 sekundi igre. Nije ishod bio takav zato što su košarkaši loši pa nisu mogli pogoditi koš, već zato što niko nije ni pokušao dobaciti do njega.

Šest i po minuta se igrala utakmica puna gubljenja posjeda tokom kojih se lopta poput loptice za fliper odbijala po terenu, a niko nije pokazao ni trunku želje da je baci prema košu. Navijači na tribinama su se smijali jer su znali da ekipe namještaju rezultat za bolje pozicije u doigravanju. Ipak, tamo ih neće biti.

Malteški savez poništio je utakmicu i oba kluba odmah izbacio iz lige. Također, oba kluba su dobila kaznu oduzimanja tri boda za sljedeću sezonu, a treneri su suspendirani i neće moći voditi ekipe sljedeće sezone. Igrači obje ekipe dobile su tri utakmice suspenzije zbog “sumnjivog” ponašanja u posljednjih šest minuta.