Bellator 245

Pogodio ga je tamo gdje muškarce najviše boli, iznijeli su ga iz kaveza

New Project (45)

Meč je proglašen nevažećim, a koliko je udarac bio ozbiljan, govori činjenica da Stanonik nije mogao samostalno napustiti oktogon

Minulog vikenda u američkom gradu Uncasvilleu u Connecticutu održan je Bellator 245 event, a udarna borba večeri bio je revanš između Phila Davisa i Lyota Machide. Borbu je obilježio incident u jednoj od najatraktivnijih borbi.

Raymond Daniels i Peter Stanonik bili su jedan od najatraktivnijih parova cijelog programa i od njih se očekivao pravi obračun, no u konačnici je borba prekinuta nakon jedne minute borbe u drugoj rundi.

Razlog tome je možda i najgori slučajni udarac u međunožje kojem smo ikada svjedočili u svijetu slobodne borbe. Meč je proglašen nevažećim, a koliko je udarac bio ozbiljan, govori činjenica da Stanonik nije mogao samostalno napustiti oktogon.

Do kobnog trenutka po Stanonikovu muškost došlo je nakon njegova pokušaja high-kicka desnom nogom, odnosno Danielsova udarca nogom iz okreta, koji je, pretpostavljamo, trebao završiti u tijelu.

Umjesto u tijelo Daniels je punom snagom pogodio Stanonika tačno u mjesto gdje muškarce najviše boli. Nakon minute razgledavanja situacije i ulaska doktora u kavez sudija je odlučio prekinuti dvoboj.