Ostali sportovi

atletika

Pojedinačno AP FBiH u dvorani i nastup Pezera i Mešića u Beograd

16/01/2021

Pobjednici po disciplinama u obje konkurencije seniora i juniora osvajaju naslov “Prvak FBiH za 2021. godinu”, a za troje prvoplasiranih bit će dodijeljene medalje

U Sarajevu će danas u olimpijskoj dvorani “Juan Atonio Samaranch“ – Zetra održati Pojedinačno prvenstvo Federacije BiH u atletici za seniore i juniore. Tehnički organizator takmičenja je AK “Novi grad“.

U programu takmičenja predviđene su discipline 60 m i 60 m pr – seniori, gdje pravo nastupa imaju seniori, juniori, mlađi juniori i djeca.

– Na Federalnom prvenstvu u Sarajevu će nastupiti najbolji takmičari iz FBiH koji će se boriti za medalje i titule prvaka FBiH za 2021, dok će van konkurencije ali u borbi za rezultat i eventualno ispunjene norme za balkanska prvenstva i obaranje državnih rekorda nastupiti i takmičari iz Republike Srpske. Pored ovih disciplina predviđena je revijalna trka na 60 m u kategoriji cicabana – saopćeno je iz Atletskog saveza FBiH.

Pobjednici po disciplinama u obje konkurencije seniora i juniora osvajaju naslov “Prvak FBiH za 2021. godinu”, a za troje prvoplasiranih bit će dodijeljene medalje.

Zbog epidemioloških mjera, ukoliko bude veliki broj prijavljenih, organizator ima pravo da ne primi prijave iz nižih kategorija, učesnike van konkurencije ili da otkaže neku od utrka.

Pored Pojedinačnog prvenstva Federacije BiH za seniore i juniore, danas će takmičari sa područja Federacije BiH i atletskih klubova iz FBiH na Otvorenom prvenstvu Beograda nastupiti i najbolji bacači BiH Mesud Pezer i Kemal Mešić, koji se trenutno nalaze na pripremama u Beogradu gdje se pripremaju za nastupe na Svjetskom, Evropskom i Balkanskom evropskom prvenstvu, saopćeno je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.