Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemački teniser

Pokrenuta istraga protiv Zvereva, on odbacuje sve optužbe

zverev oi (1)

Četvrti teniser svijeta oglasio se saopćenjem na društvenim mrežama te objasnio kako je istraga upravo ono što je priželjkivao

ATP je jučer pokrenuo istragu protiv njemačkog tenisača Alexandera Zvereva zbog navodnog fizičkog zlostavljanja svoje djevojke.

Olja Šaripova prije nekoliko ga je mjeseci u intervjuu optužila da ju je udarao glavom o zid i gušio jastukom prije nego što je bosonoga uspjela pobjeći u strahu za život.

Zverev je od početka negirao optužbe, a u avgustu je potražio zaštitu na sudu. Nakon što je ATP službeno otvorio istragu, četvrti teniser svijeta oglasio se saopćenjem na društvenim mrežama te objasnio kako je istraga upravo ono što je priželjkivao.

“Uvijek sam u potpunosti podržavao ATP-jevu politiku o porodičnom nasilju. Štoviše, pozdravljam ATP-jevu istragu o slučaju jer sam mjesecima tražio od ATP-ja da pokrene neovisnu istragu.

Kako sam i ranije govorio, kategorički odbacujem sve optužbe. Već smo pokrenuli preliminarnu zabranu protiv izdavača i novinara zbog lažnih i zlonamjernih navoda i optužbi. Ipak, izdavač i novinar namjerno su prekršili sudsku odluku tako što nisu povukli izvještaj, nego su nastavili s optužbama na društvenim mrežama. Moji advokati poduzimaju daljnje korake”, stoji u sapćenju.

Pojašnjavajući svoju odluku da iznese ove optužbe Šaripova je u razgovoru za Slate rekla da to ne radi zbog Zvereva, nego kako bi potaknula slične žrtve da progovore.

“Željela sam izaći u javnost s ovim, da vam budem iskrena. Mnoge djevojke u ovoj situaciji šute. Ne progovaraju jer se boje komentara kako to nije istina. Željela sam pokazati da nije teško progovoriti o tome. Već vam se to dogodilo, već ste to proživjele. Znate da govorite istinu, da niste loša osoba i da niste to zaslužile”, rekla je.

Izvršni direktor ATP-ja Massimo Calvelli rekao je da su optužbe ozbiljne i da je ATP-jeva dužnost da se njima bavi.

“Znamo da Zverev pozdravlja našu istragu i odbacuje sve optužbe. I dalje ćemo pratiti pravni razvoj situacije nakon Zverevove preliminarne zabrane na Njemačkom sudu”, rekao je Calvelli.