Ostali sportovi

Kenija

Policija traga za suprugom ubijene atletičarke

14/10/2021

Ona je na Olimpijskim igrama u Tokiju zauzela četvrto mjesto u trci na 5.000 metara i dvostruka je osvajačica bronzanih medalja na svjetskim prvenstvima u trci na 10.000 metara

Kenijska policija sumnjiči supruga za ubistvo svjetske atletske rekorderke Agnes Tirop.

Na tijelu 25-godišnje Tirop vidljive su rane od uboda, istraga je u toku, a policija je saopštila da je suprug nestao, prenosi BBC.

Tirop je prošlog mjeseca u Njemačkoj postavila svjetski rekord u uličnoj trci na 10 kilometara.

Ona je na Olimpijskim igrama u Tokiju zauzela četvrto mjesto u trci na 5.000 metara i dvostruka je osvajačica bronzanih medalja na svjetskim prvenstvima u trci na 10.000 metara.

Istražitelji su u srijedu bili u kući Tirop, nakon što je njen otac dan ranije prijavio nestanak.

“Kada je policija ušla u kuću, pronašli su Tirop na krevetu, a na podu je bila lokva krvi. Oni su ustanovili da je ubodena u vrat, što nas je navelo da vjerujemo da je rana nanesena nožem i vjerujemo da je to uzrok smrti”, rekao je oblasni šef policije Tom Makori.

“Njen muž je i dalje na slobodi, a preliminarnim istragama utvrdili smo da je on osumnjičeni, pošto ne možemo da ga pronađemo. Policija pokušava da pronađe supruga, kako bi objasnio šta se dogodilo Tirop”, dodao je.

Policija će pregledati snimke sigurnosnih kamera u kući.

Kako je prenio BBC, Tirop je imala ubodnu ranu i na stomaku.

Atletski savez Kenije šokiran je zbog prerane smrti Tirop.

“Još radimo na otkrivanju više detalja o njenoj smrti. Kenija je izgubila dragulj, koji je bio jedan od najbrže rastućih atletskih giganata na međunarodnoj sceni zahvaljujući upečatljivim nastupima na stazi”, navodi se u saopštenju.

Komentari

Autor: FTV

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.