Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Humanitarne akcije

Pomozi.ba: Brojni klubovi, sportisti i druge poznate ličnosti u službi humanosti

Fond za liječenje pomogao je i kapiten nogometne selekcije BiH Edin Džeko, koji je poklonio potpisani dres Intera za humanitarnu aukciju, a na kraju je taj dres prodat za 10.000 KM

Udruženje Pomozi.ba u proteklih nekoliko mjeseci intezivno radi na uspostavljanju saradnje sa sportašima i sportskim kolektivima na području Bosne i Hercegovine.

Mnogi bh. sportisti, tokom proteklih godina, rado su se odazvali na humanitarne akcije i apele koje smo pokretali, a nebrojeno puta i sami klubovi su pravili humanitarne akcije, kako bi pomogli liječenje bolesnih bh. građana.

Od 1. septembra intenzivno smo radili na nekoliko projekata, od kojih je sigurno najveći “Gospodin u humanoj misiji”, kojeg smo realizirali zajedno s FK Željezničar, povodom 100 godina postojanja plavog kluba. Bilo je fantastično iskustvo gledati više od 100 dječaka i djevojčica na utakmici protiv prvotimaca Željezničara, odakle svi nose lijepe uspomene, a ono što je bitnije od toga, jeste činjenica da smo od tog projekta u fond za liječenje oboljelih bh. građana, zajedno s donatorima, ubacili više od 40.000 KM, saopćeno je iz Udruženja Pomozi.ba

Fond za liječenje pomogao je i kapiten nogometne selekcije BiH Edin Džeko, koji je poklonio potpisani dres Intera za humanitarnu aukciju, a na kraju je taj dres prodat za 10.000 KM.

U akciju prikupljanja novca za fond za liječenje, kada su u pitanju sportski kolektivi, uključili su se i Gradski futsal klub Sarajevo, poklanjanjem prihoda od ulaznica, kao i prvak Druge lige Centar – NK Stupčanica, a prihode od ulaznica sa svojih utakmica, u fond za liječenje uplatio je i Futsal klub Željezničar, koji se trenutno takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH. U dvije domaće utakmice, navijači Futsal Kluba Željezničar, kupovinom donatorske ulaznice od 2 KM, donirali su više od 1.300 KM.

Akciji se pridružila i Škola fudbala J Academy, koja broji više od 100 dječaka. J Akademija je prije nekoliko dana organizirala humanitarne novogodišnje igre za djecu i roditelje, pod nazivom “Paketići za sve”. Dječaci i djevojčice iz ove škole fudbala su, zajedno sa svojim roditeljima i trenerima, igrali stonog tenisa, fudbala u paru, trčali sportskim poligonom, uživali u slasticama. A prije svega toga su donirali paketiće i novčana sredstva za Fond za liječenje oboljelih bh. građana. Roditelji i dječaci, zajedno sa svojim trenerima i mnogobrojnim sponzorima, skupili su ukupno 1.583 KM, koje su donirali Udruženju Pomozi.ba. Moto “J Academy” je “Odgajamo ljude, pa tek onda fudbalere”, a da uspijevaju u tome, pokazatelj je i ova humanitarna akcija, koju su organizovali, najavivši kako će i u budućnosti organizovati slične akcije.

Fond za liječenje, simboličnom novčanom donacijom, pomogao je i najbolji bh. atletičar Amel Tuka, a do kraja 2021. godine, planirano je i potpisivanje Memoranduma o saradnji i sa Sindikatom profesionalnih fudbalera u BiH, kao i sa još nekoliko sportskih kolektiva.

Udruženje Pomozi.ba izražava zahvalnost svim sportistima, pojedincima, sportskim kolektivima, Udruženjima, koji su uzeli učešće u sportsko humanitarnim aktivnostima, tokom ove godine, sa nadom da će se saradnja nastaviti i u 2022. godini, u kojoj Udruženje slavi 10 godina postojanja, navodi se u saopćenju.