Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pomračenje uma: Dončić nokautirao dva igrača, pa razbio tunel (VIDEO)

doncic_ss_razbija

Luka Dončić na sinoćnoj utakmici Eurolige protiv Valencije izazvao je incident o kojem priča cijela košarkaška Evropa.

Ali kako je poznato, svaki genijalac ima crtu luđaka, a Dončić je to dokazao već drugi put ovog mjeseca. U zadnjih sedam dana dvaput je zabio s jednog kraja terena na drugi.

Međutim, sinoć je, kao i prije navedenih podviga, pokazao tamnu stranu. Nakon što je početkom mjeseca protiv Gran Canarije odigrao za istoriju, potukao se, pa zapjevao Despacito, na utakmici s Valencijom bio je luđi nego ikad.

Prvo je u kontri žestoko uletio u suparnika Pleissa i razbio mu nos.

Sudije su prvo označili prekršaj Nijemca nad Slovencem, ali kada su vidjeli potpuno krvavog Pleissa, ne samo da su opozvali odluku, nego su nakon pregledavanja snimka Dončiću dali nesportski prekršaj. Realov as žestoko je prosvjedovao zbog toga.

Ali to je bio samo početak njegova ludila jer ubrzo zatim u napadu je silovito laktom opalio Dornkampa koji se zbog siline i nenadanosti udarca cijelom dužinom prosuo po podu. Dončić je i na ovu sudijsku odluku bijesno prosvjedovao, pa je dobio tehničku.

Ni to ga nije smirilo, pa je nastavio urlati na suca koji ga je napokon isključio. Najstrožu kaznu dao mu je sunarodnjak Damir Javor, pa možemo zamisliti što mu je sve izgovorio Dončić na slovenačkom jeziku.

https://www.youtube.com/watch?v=iTEV0Yjnc9M

I opet Dončiću nije bilo dosta. Iako je krenuo prema svlačionici, vratio se i nastavio vikati na sudije.

Kada se napokon činilo da se smirio i ušao u tunel, tada je opet počeo. Više puta je svom snagom šutao plastične pregrade.