Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

adin vrabac

Poraz od Poljske je možda i dobro došao, malo smo se okliznuli

adin vrabac
FOTO: KSBiH/Fena

Košarkaši BiH nakon dva kola olimpijskih pretkvalifikacija imaju omjer od jedne pobjede i poraza, a u trećem kolu u srijedu od 21 sat igraju sa Mađarskom. Dvije najbolje ekipe iz grupe plasirat će se uz polufinale turnira

Svjesni smo da je jučer bila loša utakmica sa naše strane i da smo dozvolili reprezentaciji Poljske da se razigra i na kraju pobijedi, rekao je košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Adin Vrabac, ističući da vjeruje u kvalitet bh. reprezentacije i plasman u finale pretkvalifikacija u Poljskoj.

– Imamo još dosta toga da pokažemo. Čeka nas težak put, ali vjerujem da smo kvalitetni i da ćemo ići do finala – kazao je Vrabac.

Kada je u pitanju naredni protivnik, ističe da ekipu Mađarske dobro poznaju.

– Treba da popravimo stvari. Poraz od Poljske je možda i dobro došao, trebamo gledati to s pozitivne strane. Malo smo se okliznuli, vidjeli da ne ide baš tako lako i da treba da pokažemo reakciju i sigurno bolju igru. Mislim da ćemo uspjeti doći do finala, a tamo ko god bude mi ćemo biti spremni da pobijedimo i plasiramo se u kvalifiakcije naredne godine – izjavio je bh. reprezentativac.

Košarkaši BiH nakon dva kola olimpijskih pretkvalifikacija imaju omjer od jedne pobjede i poraza, a u trećem kolu u srijedu od 21 sat igraju sa Mađarskom. Dvije najbolje ekipe iz grupe plasirat će se uz polufinale turnira.