Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poraz u Budimpešti: Bh. rukometaši pružili solidan otpor Mađarima

Rukomet, BH Spanija
Rukomet, BH Spanija

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Budimpešti poražena od Mađarske, koja se priprema za dvomeč baraža za Svjetsko prvenstvo 2019. godine protiv Slovenije. Kombinovani sastav bh. tima pružio je solidan otpor domaćoj selekciji, koja je na kraju slavila rezultatom 34:31 (16:14), javlja Anadolu Agency (AA).

Ono što mađarski mediji kao posebno važno u ovoj kontrolnoj utakmici ističu jeste povratak iskusnog Laszla Nagya u državni tim, i to uz dobru partiju i četiri postignuta gola. Iskusni 37-godišnji desni bek prošle godine u oktobru se oprostio od reprezentacije, ali je odlučio da se vrati za duele baraža protiv Slovenaca.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Richard Bodo i Adam Juhasz sa po pet golova. BiH su predvodili izuzetno raspoloženi Mirsad Terzić, koji već godinama igra za mađarski Veszprem, i Alen Ovčina sa po osam, te Muhamed Toromanović sa šest pogodaka.

Bh. rukometaši se nakon duela sa Mađarima vraćaju u Brčko, gdje će nastaviti pripreme, a priključi će im se i igrači sa proširenog spisak. Selektor Bilal Šuman će “A“ reprezentaciju BiH kompletirati dolaskom Nikole Prcea, Marka Panića, Marina Vegara, Dejana Malinovića, Mirka Hercega, te braće Benjamina i Senjamina Burića, koji će se pripremama priključiti po završetku klupski obaveza. Planirano je da 2. juna u Brčkom i šest dana kasnije u Maglaju bude odigrana utakmica između “A“ reprezentacije BiH i igrača sa šireg spiska.

BiH je protiv Mađarske nastupila u sljedećem sastavu: Serdarević, Jokanović, Čičkušić, Haseljić 2, Lončar, Mandić, Ovčina 8, Perić 1, Predragović 4, Rodin, Terzić 8, Toromanović 6, Vranac, Vranječ 1, Vrgoč 1.