Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Porter Jr. donio pobjedu Washingtonu protiv Minnesote

porter

Košarkaši Minnesota Timberwolvesa i Washington Wizardsa odigrali su nazanimljiviji susret sinoćnjeg programa NBA lige.

Utakmica je igrana u Minnesoti, ali pobjedu je odnijela odlična ekipa Wizardsa rezultatom 92:89. Ekipi iz Washingtona pobjedu je donio Otto Porter Jr. pogodivši dalekometni šut za tri poena 25 sekundi prije kraja utakmice.

Minnesota je imala dva šuta za izjednačenje, ali oba puta je promašila. Wizardsi su upisali pobjedu iako su bili u zaostatku gotovo cijelu četvrtu četvrtinu.

Porter je predvodio Washington u ovom meču s 22 poena, a Kelly Oubre je postigao 16. S druge strane Karl-Anthony Towns je postigao 20 poena i 15 skokova, a to mu je bio 18. ”double-double” učinak u sezoni.

U timu Wizardsa nije bilo prve zvijezde tima Johna Walla koji je povrijedio koljeno, dok su u Minnesoti zbog povreda izostali Nemanja Bjelica i Jeff Teague.

https://www.youtube.com/watch?v=zTGjdOkjNIg

Viceprvaci NBA lige Cleveland Cavaliersi upisali su devetu uzastopnu pobjedu nakon što su na svom terenu sinoć savladali Miami Heat sa 108:97.

Meč je obilježilo prvo isključenje u karijeri LeBrona Jamesa, koji je dobio drugu tehničku grešku pred kraj treće četvrtine. Do tog momena, James je upisao 21 poen.

Ipak, Cleveland je i bez Jamesa bio prejak za ekipu Miamija. Prvake istočne konferencije u ovom duelu predvodio je svestrani Kevin Love s 38 poena i devet skokova. Raspoložen je bio i veteran Dwyane Wade sa 17 poena, pet skokova i četiri asistencije.

https://www.youtube.com/watch?v=7iT69tN7vyA

U timu Miamija podbacio je Slovenac Goran Dragić, koji je nakon nekoliko odličnih partija sinoć postigao tek sedam poena uz dva skoka i četiri asistencije. Heat je predvodio Dion Waiters s 21 poen i sedam asistencija, a 19 poena i šest skokova upisao je rezervista Bam Adebayo.

Rezultati:

Cleveland Cavaliers – Miami Heat 108:97
Chicago Bulls – Phoenix Suns 99:104
Minnesota Timberwolves – Washington Wizards 89:92
Utah Jazz – Denver Nuggets 106:77
Sacramento Kings – Milwaukee Bucks 87:112

nba