Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Portland leti na krilima Nurkića: Imamo tim za velike domete

nurkic1

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i trenutno jedan od najboljih igrača Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić, igra u životnoj formi. Bh. centar u novom klubu u prosjeku postiže 15 poena po utakmici, a ostvaruje i učinak od 10,4 skokova, što je gotovo duplo više nego u vrijeme kada je nosio dres Denver Nuggetsa. Rekord karijere kada su u pitanju postignuti koševi postavio je preksinoć upravo protiv Denvera, postigavši 33 poena.

– Došli smo pred vrata doigravanja, a znamo i da možemo i bolje. Fokusirani smo na ono što je pred nama, a sigurno je da imamo talentovan tim koji može mnogo, rekao je Nurkić za klupsku stranicu.

Bh. reprezentativac objasnio je i odnos s Nikolom Jokićem, srbijanskim reprezentativcem koji je Nurkiću uzeo mjesto u Nuggetsima.

– On je dobar momak o kojemu ne mogu reći ništa loše. Jokić je druga vrsta igrača, bio je u drugačijoj situaciji od mene, a kad s nekim provedete dug period, stvori se naravno prijateljstvo i van terena. Nije bilo potrebe za provokacijama na terenu. Pokušavao sam pomoći svom timu da dođe do pobjede i to je to, dodao je bh. centar.

Zahvalio je i navijačima na velikoj podršci, naglasivši da će im se odužiti dobrim igrama.