Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Portland na krilima Nurkića slavio nad prvacima: Nisu imali rješenje za Jusufa

jusuf nurkic

Nurkić je znao da je nakon niza slabijih partija morao povući

Jusuf Nurkić briljirao je u gostujućoj pobjedi Portlanda kod aktuelnog NBA prvaka Golden Statea. Blazersi su Warriorse savladali sa 110:109 nakon produžetka.

Gosti su 50 sekundi prije kraja imali pet poena prednosti (102:97), ali je Kevin Durant s pet koševa izjednačio i odveo utakmicu u produžetke.

Tamo se nastavio neizvjesni dvoboj. Damian Lillard je šest sekundi prije kraja pogodio tricu za vodstvo Portlanda 110:109, a zadnji napad imali su Warriorsi. Pucao je Durant, ali nije bio precizan i Blazersi su u derbiju Zapada pobijedili prvake.

Za to je najzaslužniji Nurkić. Bosanska Zvijer za 35 minuta postigla je 27 koševa (šut iz igre 10/18), uz 12 skokova i četiri asistencije.

CJ McCollum zabilježio je 24 poena, Damian Lillard 21, ali obojica su jako loše šutirali iz igre.

Kod Warriorsa je Stephen Curry je postigao 29 koševa, a Kevin Durant imao je triple-double učinak od 26 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

Draymond Green ubacio je 15 koševa, imao je 11 skokova i sedam asistencija, ali je bio nemoćan protiv Nurkića kojeg je morao čuvati. Uostalom, kao i njegovi suigrači.

https://www.dailymotion.com/video/x6zmsxz

Nakon utakmice to je istaknuo Lillard, strijelac pobjedničke trice za Portland:

“Nisu imali rješenje za Jusufa i zato smo igrali na njega. Igrao je sjajno, završavao akcije, pogađao bacanja i bio iznimno agresivan. Vodio nas je do pobjede koja nam je bila iznimno važna.”

Nurkić je znao da je nakon niza slabijih partija morao povući.

“Dosta sam griješio, gubio lopte, promašivao zicere. Znao sam da moram biti bolji. Imao sam loših utakmica, znao sam da moram biti agresivniji”, poručio je Nurkić.