Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Portland srušio ove sezone sjajni Chicago, double-double učinak Nurkića

Jusuf Nurkić je imao sjajnu noć. Ubacio je 18 poena, sakupio 12 skokova i jednu asistencija za 23 minuta igre

Košarkaši Atlante pobijedili su prošle noći na svom terenu ekipu Bostona sa 110:99, i tako su ostvarili treći uzastopni trijumf u NBA ligi.

Bolji od ostalih u domaćem timu bio je John Collins, koji je zabilježio double-double učinak od 20 poena i 11 skokova, Kevin Huerter i Cam Reddish su postigli po poen manje, dok je Tree Young upisao 18 poena i 11 asistencija.

Jayson Tatum je za Boston postigao 34 poena, uz devet skokova i pet asistencija, Grant Williams je dodao 18 poena i šest skokova, a Dennis Schroder je zabilježio 15 poena.

Atlanta sada ima skor od sedam pobjeda i devet poraza, dok Boston ima poraz manje.

Oklahoma je na svom terenu bila bolja od Houstona sa 101:89.

Luguentz Dort je u pobjedi svog tima upisao 34 poena, uz osam skokova, Shai Gilgeous-Alexander je postigao 15 poena, uz devet asistencija i sedam skokova, dok je Josh Giddey dodao poen manje, uz 11 skokova.

Jalen Green je za gostujući tim, kojem je ovo 13. uzastopni poraz u ligi, postigao 21 poen, Jae'Sean Tate je zabilježio 16 poena i osam skokova, a Eric Gordon je postigao poen manje, uz po pet skokova i asistencija.

Oklahoma ima učinak od šest pobjeda i osam poraza, dok Houston ima samo jednu pobjedu, ostvarenu upravo protiv Oklahome, i 14 poraza.

Phoenix je na domaćem terenu savladao Dallas sa 105:98, i tako je došao do 10. uzastopne pobjede.

Prošlosezonske finaliste predvodio je Devin Booker sa 24 poena i devet skokova, Deandre Ayton je postigao 19 poena, uz 13 skokova, dok je Jae Crowder upisao 14 poena.

Za Dallas zbog povrede koljena nije igrao najbolji igrač Luka Dončić, a najefikasniji u porazu svog tima bio je Tim Hardaway sa 22 poena i četiri asistencije, poen manje je upisao Kristaps Porzingis, uz osam skokova i sedam asistencija, a Jaylen Branson je dodao 18 poena, uz po devet skokova i asistencija.

Phoenix ima skor 11/3, dok je Dallas iz 14 utakmica upisao devet pobjeda.

Millwaukee je na svom terenu pobijedio Los Angeles Lakerse sa 109:102.

Aktuelne šampione do pobjede je vodio Yannis Adetokunbo sa 47 poena, devet skokova i tri asistencije, dok je Bobby Portis postigao 17 poena, uz pet skokova.

U timu iz Kalifornije najbolji učinak imao je Talen Horton-Tucker sa 25 poena i 12 skokova, a Russell Westbrook je zabilježio 19 poena, 15 asistencija i četiri skoka.

Lakersi imaju polovičan učinak iz 16 utakmica, dok Millwaukee ima sedam pobjeda, uz utakmicu manje.

Charlotte je na svom terenu bio bolji od Washingtona sa 97:87. Tim iz glavnog grada SAD ima učinak od 10 pobjeda i četiri poraza, dok je Charlotte na skoru 9/7.

Detroit je na domaćem terenu savladao Indianu sa 97:89. Indijana ima šest pobjeda iz 16 utakmica, a Detroitu je ovo bila četvrta pobjeda, uz dvije utakmice manje.

Do još jedne domaće pobjede došla je i ekipa Brooklyna, koja je savladala Cleveland sa 109:99. Brooklyn ima učinak od 11 pobjeda i pet poraza, a Cleveland iz 16 utakmica ima devet pobeda.

Miami je uz triple-double učinak Jimmyja Butlera (31 poen, 10 skokova i asistencija) na svom terenu pobijedio New Orleans sa 113:98. Tim sa Floride sada ima 10 pobjeda uz pet poraza, dok je New Orleans upisao samo dvije pobjede iz 16 utakmica.

Minnesota je do pete pobjede iz 14 utakmica došla na svom terenu protiv Sacramenta (107:97). Gostujući tim ima upisanu pobjedu više.

Portland je na svom terenu savladao Chicago sa 112:107. Chicago ima učinak 10/5, a Portland je na polovičnom učinku poslije 16 utakmica. Jusuf Nurkić je imao sjajnu noć. Ubacio je 18 poena, sakupio 12 skokova i jednu asistencija za 23 minuta igre.

Jedinu gostujuću pobjedu zabilježila je ekipa Orlanda, koja je savladala New York Knickse sa 104:98. Nicksi imaju skor 8/7, dok je Orlandu ovo bila četvrta pobjeda iz 15 utakmica.