Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

All-Star vikend

Poznata imena sudionika NBA All-Star utakmice

lebron-giannis

Od ponuđenih igrača iz obje konferencije James i Antetokounmpo će 7. februara odabrati po četiri startera i sedam rezervi za svoje ekipe

NBA liga objavila je sudionike All-Star vikenda 17. februara u Charlottei. Za razliku od prijašnjih godina u glavnoj utakmici neće igrati Zapad protiv Istoka već će dva košarkaša s najviše glasova, LeBron James i Giannis Antetokounmpo, odabrati saigrače sa spiska odabranih bez obzira u kojoj konferenciji igrali.

Liga je kombinacijom glasova (50 posto glasovi fanova, 25 posto glasovi igrača, 25 posto sportskih novinara) prvo odabrala po pet startera iz obje konferencije od kojih su James i Antetokounmpo imenovani kapetinema, a zatim su treneri NBA lige odabrali po sedam rezervi iz svake konferencije.

Iz Istočne konferencije, pored kapetana Antetokounmpoa (Milwaukee Bucks), među starterima su Kemba Walker (Charlotte Hornets), Kyrie Irving (Boston Celtics), Kawhi Leonard (Toronto Raptors) i Joel Embiid (Philadelphia 76ers), a rezerve su Kyle Lowry (Toronto Raptors), Victor Oladipo (Indiana Pacers), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Bradley Beal (Washington Wizards), Ben Simmons (Philadelphia 76ers), Blake Griffin (Detroit Pistons) i Nikola Vučević (Orlando Magic).

Uz Jamesa (Los Angeles Lakers) starteri iz Zapadne konferencije su Stephen Curry (Golden State Warriors), James Harden (Houston Rockets), Kevin Durant (Golden State Warriors) i Paul George (Oklahoma City Thunder), a zamjene Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Klay Thompson (Golden State Warriors), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs), Nikola Jokić (Denver Nuggets) i Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves).

Od ponuđenih igrača iz obje konferencije James i Antetokounmpo će 7. februara odabrati po četiri startera i sedam rezervi za svoje ekipe.

Očekivalo se da će se među sudionicima naći i Luka Dončić, koji je imao veliki broj glasova navijača, no slovenski košarkaš morat će se zadovoljiti nastupom u utakmici nadolazećih zvijezda.