Ostali sportovi

Otac najavio

Poznato kad će se Khabib penzionisati, ranije je nego što mislite

14/09/2019

Conor McGregor je već najavio da mu nije problem da se revanš sa Nurmagomedovim održi u Moskvi

Šampion u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov, koji je nedavno upisao svoju 28. pobjedu nad Dustinom Poirierom, planira stići do brojke 30-0 i završiti karijeru.

– Za Khabiba je 30 borbi i isto toliko pobjeda dosta. A što se tiče posljednje odbrane titule, tu bismo naravno voljeli da se ta borba održi u Moskvi – rekao je Khabibov otac Abdulmanap za ruski Tass.

S druge strane, Conor McGregor je već najavio da mu nije problem da se revanš sa Nurmagomedovim održi u Moskvi, ali je problem što mu ponestaje vremena, ako je najava Khabibovog oca tačna.

Poslije Poiriera, Tony Ferguson je naredni izazivač Nurmagomedova, a njih dvojica su već nekoliko puta bili “u redu” za borbu, otkazivanu zbog raznih razloga.

– Vidjt ćemo kako će se stvari odvijati, kada Khabib bude htio da se bori i ako Tony hoće borbu. On je sljedeći izazivač i ako iz bilo kog razloga Tony ne bude htio iskoristiti priliku ili ne bude htio da se bori u tom trenutku, onda ćemo vidjeti šta dalje. Conor jeste logičan izbor, a i mnogi navijači bi to voljeli da vide – rekao je Dana White, prvi čovjek UFC poslije UFC 242.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.