Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predrag Danilović otvorio 14. košarkaški kamp “Hipo tri points”

kosarkaski_kamp_hypo_three_points

Predsjednik Košarkaškog kluba Partizan, proslavljeni srpski košarkaš Predrag Saša Danilović otvorio je danas na Jahorini 14. međunarodni košarkaški kamp “Hipo tri points”, koji će i ove godine okupiti više od 400 djece uzrasta od šest do 16 godina iz BiH, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Rusije, i Turske.

“Lijepo se družite i stvarajte nova prijateljstva jer će vas te vrijednosti pratiti cijeli život, a ukoliko budete marljivi i uporni, i budete slušali savjete svojih trenera, ni sportski uspjeh neće izostati”, poručio je Danilović košarkaškim nadama.

[pull_quote_right]U proteklih 13 godina kroz ovaj košarkaški kamp prošlo je 7.000 dječaka i djevojčica iz BiH i zemalja regiona, kao i djece iz drugih evropskih zemalja[/pull_quote_right]

Prema njegovoj ocjeni, ovaj kamp izrastao je u respektabilni košarkaški centar u ovom dijelu Evrope, za šta veliku zaslugu imaju stručni organizatori, trenerski kadar i generalni sponzor Hipo Alpe Adria banka Banjaluka.

Direktor ove banke Goran Babić naglasio je da je osnovni motiv koji je Hipo banku opredijelio za sponzorstvo košarkaškog kampa “Hipo tri points” na Jahorini “tradicija, profesionalizam i trud, kako mladih košarkaša, tako i njihovih trenera i promotera”.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Velibor Lazarević, izražavajući dobrodošlicu članovima kampa, istakao je da je Jahorina ponosna na mnoge mlade košarkaše koji su svoje prve sportske korake napravili upravo na ovoj olimpijskoj ljepotici, a danas su poznata košarkaška imena na domaćoj i međunarodnoj sceni.

U ime organizatora kampa KK “Partizan TS” Banjaluka, Bogdan Boban Stanojević izrazio je zadovoljstvo činjenicom da ove godine prvi put na kamp na Jahorinu dolazi 45 dječaka iz francuskog Liona i 18 dječaka iz njemačkog Baden-Badena.

Danilović i Babić su na konferenciji za novinare čestitali izvanredne sportske uspjehe srpskih košarkašica, mladih fudbalera, vaterpolista i druge.

Danilović se danas na Jahorini prisjetio i velikog uspjeha srpskih košarkaša, koji su prije 20 godina u Atini osvojili Evropsko prvenstvo što je, njemu lično, najdraža zlatna medalja.

“Nakon teških godina rata i sankcija, vratili smo dostojanstvo i sreću srpskom narodu, a što je i nama vraćeno prvim veličanstvenim dočekom na čuvenom balkonu Skupštine grada Beograda”, istakao je Danilović.

Prema njegovim riječima, u Srbiji se danas teško živi, ali očigledno je da sport i mladi ljudi bude nadu u bolju budućnost svoje zemlje.

On je uvjeren da će reprezentacija Srbije na predstojećem Evropskom šampionatu biti favorit, jer ima odlične košarkaše i izuzetnog trenera Aleksandra Sašu Đorđevića.

Nakon svečanog otvaranja kampa, na sportskim terenima hotela “Bistrica” organizovano je takmičenje mališana u “šutu za tri poena”, a najbolji strijelci dobili su prigodne nagrade.

U proteklih 13 godina kroz ovaj košarkaški kamp prošlo je 7.000 dječaka i djevojčica iz BiH i zemalja regiona, kao i djece iz drugih evropskih zemalja.

Organizator kampa je KK “Partizan TS” Banjaluka, a generalni sponzor je Hipo Alpe Adria banka Banjaluka.