Ostali sportovi

Enrico della Casa

Predsjednik Europske biciklističke Federacije dolazi u Mostar

23/06/2022

UEC broji 51 zemlju članicu, a Enrico della Casa prošle godine izabran je za predsjednika, priopćeno je iz Biciklističkog saveza BiH

Prvi čovjek Europske biciklističke Federacije (UEC) Enrico della Casa ovog vikenda posjetit će BiH i Mostar kako bi s predsjednikom Biciklističkog saveza BiH Tonijem Zorićem razgovarao o razvoju biciklizma u BiH, kao i budućim planovima i projektima.

UEC broji 51 zemlju članicu, a Enrico della Casa prošle godine izabran je za predsjednika, priopćeno je iz Biciklističkog saveza BiH.

“Od Enrica sam prije nekoliko dana primio mail u kojem je iskazao namjeru da me posjeti kako bi smo se našli i razgovarali. Doista, velika čast je da nam prvi čovjek biciklizma u Europi dolazi na kućna vrata i vjerujemo kako ćemo se pokazati kao dobri domaćini i da ćemo dogovoriti neke planove i projekte koji će doprinijeti razvoju Bosne i Hercegovine kako u sportskom, tako i u turističkom pogledu”, kazao je Zorić.

Dodao je kako Bosna i Hercegovina, iako je mala zemlja, radi velike stvari po pitanju razvoja biciklizma.

“Naš rad je primijećen. Prošle godine ugostili smo Granfondo svjetsko prvenstvo, a i dva Balkanska prvenstva, jedno u brdskom i drugo u cestovnom biciklizmu. Primjetan je i veliki razvoj cikloturizma, naročito u Hercegovini i sve to su neki od razloga ove posjete. Nadamo se kako ćemo na ovom sastanku dogovoriti neke pozitivne i dobre projekte koji će BiH još bolje predstaviti prema drugim zemljama Europe. Zahvalni smo UEC-u na podršci koju nam pružaju posljednjih godina, a sigurno je kako ćemo raditi na tome da ona bude još intenzivnija”, dodao je Zorić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.