Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavljen olimijski tim BiH za EYOF u Gyoru

reprezentacija bih_gyor_EYOF

Ljetni evropski omladinski festival mladih (EYOF) bit će održan u mađarskom gradu Gyoru od 23. do 29. jula, a delegacija Bosne i Hercegovine brojat će 40 članova.

Učestvuju sportisti od 14 do 18 godina koji će se takmičiti u deset sportova, a BiH će biti zastupljena u atletici, biciklizmu, judou, košarci i plivanju.

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić na današnjoj konferenciji za medije predstavio je bh. olimpijski tim kome je poželio puno sreće na borilištima u Gyoru, a posebno se osvrnuo na košarkašku reprezentaciju BiH čiji su prethodnici na EYOF-u Tbilisi 2015. godine osvojili zlatnu medalju.

– Sudeći po informacijama koje smo dobili iz Košarkaškog saveza BiH, ova generacija mladih košarkaša ne zaostaje za onom otprije dvije godine koja je osvojila zlato. Nadamo se da će se i ovi momci predstaviti u najboljem svjetlu, kao i ostali članovi bh. reprezentacije – rekao je Kisić.

Za košarkašku reprezentaciju BiH nastupit će: Alija Islamović, Deni Radak, Đorđe Topolović, Haris Dedajić, Harun Huseinspahić, Karlo Zelenika, Kosta Kondić, Mihailo Nešković, Mirza Kusturica, Nikola Mičić, Ognjen Marković i Timur Krupalija, a selektor je Dejan Bodiroga.

U atletskom timu BiH, pod selektorskom palicom Gorana Bošnjaka nastupit će: Aleksandra Roljić, Anja Čolaković, Tina Bošnjak i Arman Curo.

Bh. plivači su: Hena Mešić, Marko Kovačić i Tina Tadić, koje će trenirati Evelin Avdić, a judisti BiH koji putuju pod nadzorom selektora Jove Samardžića su Anđela Samardžić, Selma Hajro i Vuk Elez.

Husein Selimović predstavljat će BiH u biciklizmu.

Prvi nastup će zabilježiti košarkaška U16 reprezentacija, čija je utakmica na programu 24. jula u 12.15 sati protiv selekcije Finske.

Kako je kazao generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagić, sedam predstavnika zimske olimpijade mladih ”EYOF Sarajevo&Istočno Sarajevo” koja će biti održana 2019. godine, boravit će u Gyoru i učestvovati u radu ”Observer” programa.

– U okviru tog programa naši predstavnici će vršiti monitoring svih segmenata organizacije i usvajati nova znanja organizacije velikih sportskih takmičenja, a sveradi unapređenja domaćinstva 14. zimskog EYOF-a čiji su domaćini 2019. godine Sarajevo i Istočno Sarajevo – objasnio je Fazlagić.

BiH tim putuje u Gyor 22. jula.