Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tim Lobinger

Preminuo bivši svjetski i evropski prvak, nedavno je dao potresan intervju

tim

Lobinger je bio bivši svjetski dvoranski prvak i bivši dvostruki evropski prvak. Na otvorenom osvojio je evropsku broncu 2002. i srebro 2006. godine

Tim Lobinger, bivši evropski i svjetski prvak u skoku s motkom, preminuo je nakon duge i teške bolesti. Bilo mu je 50 godina. Bivšem njemačkom atletičaru rak krvi dijagnosticiran je 2017. godine. Godinu kasnije vjerovalo se da je pobijedio u ovoj borbi, ali rak mu se vratio 2020. godine. Umro je u četvrtak u Minhenu.

Lobinger je bio bivši svjetski dvoranski prvak i bivši dvostruki evropski prvak. Na otvorenom osvojio je evropsku broncu 2002. i srebro 2006. godine. Nakon kraja profesionalne atletske karijere radio je kao kondicijski trener u RB Leipzigu.

“Za mene više nema spasa, moj rak je previše agresivan. U februaru su mi doktori rekli da je smrt blizu. Trebali bismo se dogovoriti, pozabaviti se sahranom i organizirati sve. Da se oprostim od svojih najmilijih. Razgovor s djecom je bio jako težak, znaju koliko mi je loše”, rekao je Lobinger prije četiri mjeseca za Bild.

Otkrio je tada da na 193 centimetra visine ima tek 66 kilograma i da je polovicu prošle godine proveo u bolnici.

“To nije pravi život. Život vrijedan življenja odvija se izvan bolnice. Opet, uvijek postoje mali načini da se stekne snaga i ne izgubi nada. Vrijedi se boriti za svaki dan koji živim i koji mogu provesti sa svojom porodicom”, izjavio je tada.