Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alfonzo McKinnie

Prije četiri godine igrao je u drugoj luksemburškoj ligi, a sad je u NBA finalu

mckinnie

Na NBA draftu 2015. godine niko nije htio riskirati s njim zbog historije povreda, a onda je karijeru odlučio spašavati u Luksemburgu

Alfonzo McKinnie košarkaš je koji se rodio u Chicagu i studirao na dva univerziteta, Eastern Illinoisu i Green Bayu, gdje je i igrao kao jedan od najboljih košarkaša, ali dva preloma meniskusa usporila su njegov košarkaški razvoj.

Na NBA draftu 2015. godine niko nije htio riskirati s njim zbog historije povreda, a onda je karijeru odlučio spašavati u Luksemburgu. East Side Pirats Beruberg-Waasserbelleg bila je ekipa koja je nastala samo godinu dana prije njegova dolaska, a u kojoj je ubrzo postao glavni igrač.

Vrlo brzo je napustio klub kao najbolji strijelac momčadi s 26 poena u prosjeku. Nakon toga je jednu sezonu odradio u Meksiku, a 2016. godine potpisao je za Wind City Bullse, filijalu Chicago Bullsa koja nastupa u razvojnoj ligi.

Uspio je doći do toga da ga 2017. godine uzmu Toronto Raptorsi koji su ga poslali nazad u G ligu. Od ove sezone je član aktualnog NBA prvaka, a preksinoć je odigrao 26 minuta, zabio 12 poena i uzeo dva skoka te pomogao Warriorsima na putu do petog uzastopnog NBA finala.

Kladionica Meridian ima vrhunske kvote na košarkaške mečeve, koje možete da pogledate OVDJE. Ukoliko želite da vaš Meridianbet račun dopunite u nekoliko klikova na raspolaganju su vam Kliker i xBon, a na svaku uplatu ovim vaučerima dobijate 5% bonusa.