Ostali sportovi

gradska vijećnica

Prijem za Lanu Pudar: Izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru prioritet (FOTO)

16/03/2021

Pudar je u izjavi za medije zahvalila sugrađanima na podršci i čestitkama koje svakog dana stižu sa svih strana, a kazala je i kako će dati sve od sebe da Bosnu i Hercegovinu dostojno predstavi na predstojećim Olimpijskim igrama

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nakon velikog uspjeha i isplivane “A” norme za Olimpijske igre u Tokiju, danas je bila gošća gradonačelnika Mostara Marija Kordića, predsjednika Gradskog vijeća Mostara Salema Marića, te predsjednika Sportskog saveza Grada Senada Kevelja, javlja Anadolu Agency (AA).

Pudar je u izjavi za medije zahvalila sugrađanima na podršci i čestitkama koje svakog dana stižu sa svih strana, a kazala je i kako će dati sve od sebe da Bosnu i Hercegovinu dostojno predstavi na predstojećim Olimpijskim igrama.

“Ovaj rezultat je veliki i ponosna sam na njega. Mnogo je za sve ovo uloženo rada i truda, bilo je i mnogo odricanja… Važna je i velika podrška Kluba, roditelja, prijatelja, kolega i nastavnika u školi. Nadam se da ste zbog mene bili ponosni“, kazala je Pudar, dodajući da je Sarah Sjostrom, koja je jedina imala bolji rezultat od nje u svijetu, ustvari njezin plivački uzor.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Senad Kevelj podsjetio je da je u nedavnom izboru Sportski savez, Lanu Pudar proglasio najboljom sportistkinjom Mostara u 2020. godini, kazavši da je u prošloj godini mlada plivačica napravila sjajne rezultate, ali i da je onaj posljednji iz Beograda, sve to zasjenio.

“Sportski savez u kontinuitetu podržava rad plivačkih klubova, pa tako i Orke, a jučer je donesena odluka da se Lana Pudar ovog puta nagradi sa 5.000 KM. To je maksimum koji smo u ovom trenutku mogli, a nadam se i da ćemo je dodatno nagraditi do odlaska na Olimpijske igre. Ovdje, naravno, treba istaći i tim stručnjaka koji su radili sa Lanom i koji su itekako zaslužni za njezin uspjeh, a posebno Damira Đedovića, koji je neumornim radom dokazao da je pravi sportski radnik“, istakao je Kevelj.

Đedović je uz riječi zahvale, konstatovao da nakon silnih uspjeha plivača iz ovoga grada, Mostar konačno mora riješiti pitanje bazena koji mu nedostaje. Podsjećamo, u Mostaru postoji Gradski bazen otvorenog tipa, kao i bazeni u Gradskoj banji i u Kampusu SUM-a u Rodoču, međutim nijedan od njih nije adekvatan za profesionalne plivače, što uspjeh Lane Pudar čini još i većim.

“Svjesni smo da je napravila ogromnu stvar, ali na ovome ne mislimo stati. Znamo da ona može puno više. Čelnicima Grada danas smo prezentirali potrebe svih plivača, a Lane Pudar posebno“, naveo je Đedović.

Kazao je i da su u ovom klubu itekako svjesni da se taj bazen do Olimpijade ne može sagraditi, ali na tom insistiraju jer Lana Pudar može biti uspješna u još najmanje tri olimpijska ciklusa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.