Ostali sportovi

ibrahim haseljić

Problemi sa Šumana: Teška povreda bh. reprezentativca, otpao za predbaraž

06/03/2020

Iz Gorenja nisu objavili koliko će biti potrebno 22-godišnjem Haseljiću za potpuni oporavak i povratak na teren, ali su mu preko društvenih mreža uputili poruku podrške

Rukometna reprezentacija BiH bit će oslabljena u utakmicama predbaraža za Svjetsko prvenstvo, koje će u aprilu igrati protiv Rumunije. Naime, desno krilo bh. tima i Gorenja iz Velenja Ibrahim Haseljić morao je na operaciju prednjih križnih ligamenata koljena desne noge zbog čega će propustiti ostatak sezone, prenosi Anadolu Agency (AA).

To znači da će i bh. tim i Gorenje biti izuzetno oslabljeni, jer je Haseljić ove sezone igrao u odličnoj formi. Osim što je bio standardan u slovenačkom timu upisao je i nekoliko dobrih nastupa u dresu BiH na Evropskom prvenstvu, koje je u januaru ove godine održano u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Iz Gorenja nisu objavili koliko će biti potrebno 22-godišnjem Haseljiću za potpuni oporavak i povratak na teren, ali su mu preko društvenih mreža uputili poruku podrške:

“Ibro, tvoja crno-žuta porodica želi ti uspješnu rehabilitaciju i naravno, da se što brže vratiš na rukometne terene“.

Haseljić se rukometom počeo baviti u Speedu iz Gradačca, da bi 2016. godine otišao u Gorenje.

Rumunija i BiH sastaće se u predbaražu 16. aprila u Baia Mareu i tri dana kasnije u Bugojnu. Pobjednik dvomeča plasiraće se u baraž za Svjetsko prvenstvo koje će se 2021. godine održati u Egiptu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.