Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sreća, izgubili su

Problemi sa zapisnikom u duelu Eurolige, Musi dodali koš viška

musa

Musa je utakmicu završio s upisanih 13 poena

Košarkaši Real Madrida poraženi su u četvrtak na domaćem parketu od Virtusa u utakmici 5. kola Eurolige.

Susret je završio pobjedom italijanske ekipe 95:92, no mogao je završiti i uz skandal da je Virtus imao ubačaj ili dva manje. Makne li mu se jedna postignuta trica, igrao bi se produžetak, a da je promašio dva šuta za dva poena izgubio bi, a da to ne bi bilo zasluženo.

Sedam minuta prije kraja utakmice Virtus je vodio 14 poena razlike (80:66) kad je tokom akcije na semaforu rezultat Real Madrida uvećan za jedan koš. Statistika Eurolige pokazivala je da je u tom trenutku na liniji slobodnih bacanja Džanan Musa i da je pogodio koš.

Tako se iz statistike moglo iščitati da je Musa ubacio četiri koša s crte slobodnih bacanja s koje je imao pet pokušaja. Upisan mu je koš viška jer je zapravo četiri puta gađao slobodno bacanje, a ubacio tri takva pokušaja. Danas je Euroliga korigovala rezultat utakmice na 91:95.

Musa je utakmicu završio s upisanih 13 poena. Najbolji kod Reala bio je Gabriel Deck s 28 poena i šest skokova, dok je Mario Hezonja za samo 15:49 provedenih minuta na parketu ubacio 18 poena. Virtus je predvodio Iffe Lundberg s 18 poena.