Adam Silver

Prvi čovjek NBA o tome da li će na logu lige biti silueta Kobeya Bryanta

Nedavno je nekoliko igrača predložilo da se silueta Jerryja Westa zamijeni siluetom Kobea Bryanta koji je preminuo prošle godine

Povjerenik NBA lige Adam Silver očekuje da će dvorane od sljedeće sezone moći ponovno biti uglavnom pune. Vjeruje da će sezona početi na vrijeme i da će prisustvo gledatelja biti manje-više neograničeno.

“Prilično sam optimističan”, rekao je Silver u internetskom intervjuu uoči All-Star utakmice koja se u nedjelju igra u Atlanti.

“Otprilike polovica ekipa već dopušta navijačima ulazak na tribine. Ako se cijepljenje nastavi ovim tempom i cjepiva bude i dalje, očekujemo da ćemo iduće sezone imati velik udio relativno punih dvorana”, rekao je.

Neke ekipe dopuštaju gledateljima ulazak u dvorane od početka februara, ali imaju stroga ograničenja broja posjetitelja.
Silver je također otkrio da cijepljenje neće biti obavezno za NBA igrače. Odluka o cijepljenju bit će individualna, kao što je slučaj i s ostalima. Uz to, Liga i udruga igrača bit će uključeni u davanje informacija o cjepivima.

Povjerenik NBA lige odbacio je mogućnost promjene legendarnog logotipa lige. Nedavno je nekoliko igrača predložilo da se silueta Jerryja Westa zamijeni siluetom Kobea Bryanta koji je preminuo prošle godine. Među njima je najglasniji bio Kyrie Irving.

Internetska peticija za ovu vrstu promjene logotipa prikupila je više od tri miliona potpisa od Bryantove tragične smrti u padu helikoptera prošlog siječnja. Ali, Silver smatra da “nije pravo vrijeme za promjenu logotipa”.