Nakon poraza u Tuzli

Radović: Bilo je teško pobijediti u gostima protiv ovako dobrog tima kao što je bosanski

bosko radovic fena

Selektor Boško Radović je pohvalio tuzlansku publiku. Očekivao je ovakav doček jer su i Crnogorci na identičan način dočekali BiH u Morači

Reprezentacija Crne Gore poražena je u Tuzli od reprezentacije Bosne i Hercegovine sa 74:66, ali u posljednjem kolu kvalifikacija u Grupi K na parketu dvorane Morača u Podgorici ima sve u svojim rukama i sa eventualnom pobjedom nad Češkom plasirat će se na Mundobasket.

Selektor Boško Radović je pohvalio tuzlansku publiku. Očekivao je ovakav doček jer su i Crnogorci na identičan način dočekali BiH u Morači.

– Čestitam Bosni i Hercegovini za ovu pobjedu. Napravili smo dosta tehničkih grešaka. Imali smo 15 izgubljenih lopti, a 6-7 ih je bilo pri izvođenju lopte. To je nevjerovatno. Cijela utakmica je bila na jedan posjed, bilo je tijesno i teško je pobijediti u gostima protiv ovako dobrog tima kao što je bosanski. U prvom poluvremenu smo imali više skokova i kontrolisali smo utakmicu, ali smo u posljednja dva minuta napravili greške i vratili BiH u meč. Napravili smo previše tehničkih grešaka – rekao je Radović.

Andrija Slavković, reprezentativac Crne Gore je kratko rekao: “Prazan hod u finišu nas je koštao pobjede. Neke izgubljene lopte, njihov presing, to je uzrok poraza”.

U grupi K ranije je Litvanija porazila Mađarsku 89:64, a Češka Republika je poražena od Francuske 59:72.