Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rafa: Jesam li “mrtav”? Ne znam, ali imam jednu želju

rafael-nadal

Rafael Nadal igra najlošiju sezonu u posljednjih deset godina, no to ga, tvrdi, previše ne brine.

“Jesam li ‘mrtav’? Ne znam jesam li već gotov, ali nisam ni previše zabrinut time. Idem svojim putem, a svako ima pravo na svoje mišljenje”, rekao je 29-godišnji španski teniser za “Marcu”.

“Znam ko sam i šta sam dosad napravio, a znam i što moram nastaviti raditi. Kada pokušaš sve, nećeš osjećati da si trebao napraviti više.”

Treba li mu možda pomoć psihologa nakon loših rezultata?

“Ako i budem otišao kod psihologa, to javnost neće saznati jer ne govorim javno o ličnim stvarima. Moj život je sportski, a moje lične stvari su samo moje.”

Do kraja sezone ostao je dvoranski dio u kojem Nadal tradicionalno ne blista, pa je već počeo razmišljati o 2016. godini.

“Ne znam hoću li maksimalno spreman dočekati Australian Open, ali svijet ne završava tu. Ako nastavim trenirati kao do sada, sljedeća sezona će biti drugačija od ove. Osjećam se bolje i fizički i psihički”, rekao je osvajač 14 Grand Slam titula i otkrio jednu želju za sljedeću sezonu.

“Volio bih na Olimpijskim igrama u Riju nositi zastavu, ali to ne ovisi o meni. Najgore mi je bilo što sam propustio Igre 2012. kada sam trebao nositi zastavu i braniti zlato.”

Nadal je ove sezone osvojio samo tri titule, niti jednu Grand Slam ili Masters, a na ATP ljestvici je na sedmom mjestu.