Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Raonić pobjedu posvetio žrtvama pucnjave u kanadskoj školi

raonic

Kanadski teniser Miloš Raonić je u trećem kolu Australian Opena savladao Srbijanca Viktora Torickog sa ubjedljivih 3:0. No, nakon meča nije previše slavio, a svoju pobjedu posvetio je žrtvama pucnjave koja se sinoć dogodila u Kanadi u kojoj su ubijene četiri osobe, a najmanje dvije ranjene.

Naime, naoružani napadač je otvorio vatru u srednjoj školi La Loche u udaljenom mjestu Saskatchewan u kojem žive uglavnom Aboridžini.

„Danas, prije nego što sam zakoračio na teren, bio je težak dan u mojoj zemlji. Nažalost, u Saskatchewanu u vrlo maloj zajednici došlo je do pucnjave u srednjoj školi. Zbog toga želim da zastanem na trenutak i svoje misli usmjerim ka toj zajednici, njihovim porodicama, učenicima i školi koja je pogođena ovom tragedijom. Želimo vam sve najbolje“, kazao je Raonić vidno emotivnim glasom.

Nakon meča uopšte nije spominjao svoju sjajnu pobjedu nad Troickim, što je uobičajeno na Australian Openu.
„Današnja pobjeda je za zajednicu u Saskatchewanu i oporavak svih ljudi u Kanadi. Siguran sam da je cijeli svijet uz nas“, dodao je Raonić.

Raonić je kanadski teniser porijeklom iz Crne Gore, gdje je i rođen u Podgorici 1990. godine. Kada je imao tri godine zajedno sa porodicom preselio je u Kanadu, gdje je u šestoj godini počeo da igra tenis. U profesionalnom tenisu je od 2008. godine, a trenutno na ATP listi zauzima 14. poziciju.