Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba liga

Raptorsi sa zvukom sirene svladali Celticse

trica

Noćas je na Istoku na rasporedu treći susret između Miami Heata i Milwaukee Bucksa (2:0), dok će na Zapadu LA Lakersi i Houston Rocketsi odigrati prvu utakmicu

Boston Celticse je samo 0,5 sekundi dijelilo od pobjede koja bi im donijela vodstvo od 3:0 u seriji protiv branitelja naslova Toronto Raptorsa. Ipak, Kyle Lowry i OG Anunoby imali su drugačije planove. Potonji je pogodio tricu iz ugla za pobjedu Kanađana rezultatom 104:103 i polufinalna serija na Istoku ponovno se zahuktala.

Prvo je u pretposljednjem napadu Kemba Walker predivnim solo prodorom navukao tri igrača na sebe i predivno asistirao za Daniela Theisa koji je pogodio za vodstvo Celticsa rezultatom 101:103. Raptorsi su odmah pozvali minutu odmora s 0,5 sekundi preostalih na semaforu.

Loptu je iz ugla izvodio Kyle Lowry, a na suprotnoj strani terena potpuno je sam ostao Anunoby koji je pogodio tricu za pobjedu. Lowryja je na dodavanju čuvao Tacko Fall, 226 centimetara visoki centar Celticsa, ali ni to im nije pomoglo.

“Samo sam čekao, a OG je posljednjih nekoliko sedmica gađao odlično. Imao sam povjerenja u njega i uzet ćemo ovu pobjedu”, kazao je nakon utakmice najefikasniji igrač Raptora Kyle Lowry.

On je utakmicu završio s 31 poenom, osam skokova i šest asistencija, dok je Fred VanVleet dodao 25 koševa uz šest asistencija. Kod Celticsa je na kraju neopjevani heroj ostao Kemba Walker s 29 poena, dok je Jayson Tatum imao iznimno lošu večer. On je za 15 poena šutirao 5-18 iz igre.

U drugom susretu večeri i prvoj utakmici serije LA Clippersi su svladali Denver Nuggetse s uvjerljivih 120:97. Već do poluvremena je bilo 18 razlike za Clipperse, dok je u trećoj dionici prednost narasla na 24 poena razlike.

Nerješiva enigma za Nuggetse je bio Kawhi Leonard koji je utakmicu završio s 27 poena uz šut 12-16 iz igre za samo 32 minute provedene na terenu. Clippersi su igrali u punoj rotaciji nakon što im se vratio Patrick Beverley koji je propustio veći dio prve runde protiv Dallas Mavericksa.

Noćas je na Istoku na rasporedu treći susret između Miami Heata i Milwaukee Bucksa (2:0), dok će na Zapadu LA Lakersi i Houston Rocketsi odigrati prvu utakmicu.