Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon 15 godina

Razišli se Đoković i Vajda, Ivanišević ostaje trener

Marjan je bio uz mene tokom najvažnijih i nezaboravnih trenutaka u mojoj karijeri, napisao je Đoković

Slovački teniski trener Marjan Vajda nije više dio tima Novaka Đokovića. Vajda je srpskog tenisera trenirao 15 godina, njih su dvojica počeli sarađivati 2006. godine, no nije s Novakom išao u Australiju početkom ove godine.

“Novak i Marjan su se složili da završe saradnju još prošle godine, nakon turnira u Torinu. Marjan je, kao trener, imao jednu od ključnih uloga u Novakovom timu i dao je veliki doprinos tome da Đoković osvoji 20 Grand Slam titula i ostvari rekord od čak 361 provedenog sedmicu na prvom mjestu ATP liste”, stoji u objavi na Đokovićevoj stranici.

Goran Ivanišević sada ostaje jedini Đokovićev trener.

“Od 2019. godine Marjanu se u stručnom štabu pridružio Goran Ivanišević, koji također ima jako važnu ulogu u timu i koji će nastaviti raditi s Novakom.”

Đoković je zahvalio na svemu Vajdi.

“Marjan je bio uz mene tokom najvažnijih i nezaboravnih trenutaka u mojoj karijeri. Zajedno smo postigli neke nevjerojatne stvari i jako sam zahvalan na njegovom prijateljstvu i posvećenosti tokom proteklih 15 godina. Iako napušta moj trenerski tim, Maroš će uvijek biti dio moje porodice i ne mogu mu dovoljno zahvaliti za sve što je napravio za mene.”