Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

košarka

Real Madrid u finalu Eurolige, Musa igrač utakmice

dzenan musa
Foto: X

“Bila je čudna utakmica, ovo mi je drugi Final Four, prošli put sam bio malo nervozan, ali sam sada spreman. Nadam se da će moj tim osvojiti titulu u nedjelju”

Real Madrid, za koji nastupa bh. košarkaš Džanan Musa (25), plasirao se u finale Eurolige nakon pobjede nad grčkim Olympiakosom rezultatom 87:76 u Berlinu.

Musa je bio najefikasniji igrač utakmice sa 20 postignutih poena. Na terenu je proveo 26 minuta, uz tri skoka i dvije asistencije.

U redovima Reala istaknuli su se i Hezonja s 12 poena, te Poirier i Yabusele sa po 11 poena. Kod Olympiakosa najbolji su bili Peters s 23 i Mckissic sa 17 poena.

Finale protiv Panathinaikosa

Real Madrid, koji brani titulu iz prošle sezone, igrat će finale u nedjelju u 19:00 sati protiv Panathinaikosa.

Panathinaikos je u prvom polufinalnom meču pobijedio Fenerbahce rezultatom 73:57.

Košarkaši Fenerbahcea i Olympiakosa borit će se za treće mjesto u nedjelju u 16:00 sati.

Musa MVP polufinala, pohvalio ga i Bartzokas

Džanan Musa je sasvim zasluženo dobio nagradu za najkorisnijeg igrača susreta polufinala Eurolige između njegovog Reala i grčkog Olympiacosa.

Musa je meč okončao sa 20 poena te tri skoka i po dvije asistencije i blokade i na kraju utakmicu završio s indeksom korisnosti do 23 što je bilo dovoljno za MVP nagradu.

Na kraju utakmice je pohvalio odbranu kraljevskog tima te je istakao da se nada da će osvojiti titulu prvaka u nedjelju.

“Odbrana nas je dovela u finale, mnogo smo umorni nakon ove utakmice, ali smo ponosni zbog odlaska u finale”, rekao je Musa te dodao:

“Bila je čudna utakmica, ovo mi je drugi Final Four, prošli put sam bio malo nervozan, ali sam sada spreman. Nadam se da će moj tim osvojiti titulu u nedjelju”.

Poslao je poruku navijačima Reala na španskom jeziku gdje je istakao da se nada odbrani naslova prvaka Evrope.

“Navijači Reala, želim vam reći da smo sretni zbog plasmana u finale, idemo po pobjedu u nedjelju i po odbranu naslova”, kazao je Musa na španskom jeziku.