Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

acb liga

Real pobjedom otvorio prvenstvo, Musa pružio još jednu odličnu partiju

musa-gasol

U pobjedničkoj ekipi najbolji su bili Mario Hezonja sa 23 poena, te sedam skokova i naš Džanan Musa sa 15 poena i pet asistencija

Na otvaranju nove ACB lige Real Madrid je u gostima savladao Gironu sa 88:94.

Girona je bolje otvorila meč i vodila je nakon uvodnih deset minuta sa 20:17. u drugoj četvrtini na krilima Hezonje Real Madrid odlazi na poluvrijeme sa prednošću od 36:45.

Bolje je Real otvorio i treći period pa je imao i +10, ali je Girona na pogodn Miletića i Vila Martineza stigla na -1 (55:56). Trojkom Llulla i poenima Tavaresa Kraljevi ponovo prave solidnu prednost na meču i treću četvrtinu završavaju rezultatom 57:69.

Već početkom posljednjeg perioda Real je otišao na +14, ali se Girona vratila na četiri minute do kraja na -4 (72:76), nakon toga Musa je pogodio trojku za seriju Real Madrida, koji je do kraja utakmice držao prednosti i slavio sa 88:94.

U pobjedničkoj ekipi najbolji su bili Mario Hezonja sa 23 poena, te sedam skokova i naš Džanan Musa sa 15 poena i pet asistencija, dok se u ekipi Girone istakao Taylor sa 22 poena, pet skokova i šest asistencija

Vrijedi spomenuti da je Real Madrid na ovom susretu pogodio čak 17 šuteva za tri poena.