Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon brutalne tuče

Real traži nezapamćene mjere sigurnosti u Beogradu

musa lessort
Foto: Twitter

Zbog svega navedenog, Real je od Partizana zatražio nezapamćene mjere osiguranja

Večeras Real slijeće u Beograd, dan prije treće utakmice četvrtfinala Eurolige protiv Partizana i pet dana nakon haosa i brutalne tuče zbog koje je drugi meč ovih suparnika u Madridu prekinut minutu i 40 sekundi prije kraja te registriran rezultatom koji je bio u tom trenutku, 95:80 za Partizan.

Gosti su tako pobjedama u obje madridske utakmice stekli ogromnu prednost pred prvi meč u seriji na svom terenu.

Ako sutra u beogradskoj Areni pred 20 hiljada navijača pobijedi Reala, Partizan prolazi na Final Four. No, sve je to u sjeni neviđene tuče u Madridu, zbog koje se i prije treće utakmice rivala priča i piše o disciplinskim i sigurnosnim, a ne sportskim pitanjima.

Euroliga je oba kluba kaznila s po 50 hiljada eura, a Realov centar Yabusele suspendovan je na pet utakmica. Jednu utakmicu zabrane dobio je njegov saigrač Gabriel Deck.

Partizanov kapiten Punter suspendovan je na dvije utakmice, dok Mathias Lessort iz istog kluba ne smije igrati jednu utakmicu. Svi oni propustit će sutrašnji obračun u Beogradu, prije kojeg igrači Reala od navijača Partizana dobivaju gnusne uvrede i prijetnje smrću.

Zbog svega navedenog, Real je od Partizana zatražio nezapamćene mjere osiguranja, pišu srpski mediji. Zahtijevaju prijevoz autobusom s aerodroma do hotela bez prolaska kroz terminale i ikakvog zaustavljanja kako bi se izbjegao kontakt s medijima i navijačima Partizana.

Zatim, traži pojačanu policijsku pratnju tokom cijelog boravka u Beogradu: od aerodroma do hotela i od hotela do Arene te nazad, ali i na treningu te na samoj utakmici, uz specifikaciju da traži više snaga reda oko svoje klupe. Real zahtijeva i da tokom njegovog boravka u Beogradu bude pojačano osiguranje u i oko hotela u kojem će odsjesti.