Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rekordan broj takmičara na Sarajevo Coca-Cola polumaratonu

coca-cola-sarajevo-polumaraton

Deseti po redu Sarajevo Coca-Cola polumaraton će biti održan u nedjelju, 18. septembra, sa startom ispred BBI Centra, pod sloganom “Half marathon, full experience“.

Udruženje ”Marathon” očekuje učešće rekordnog broja takmičara i takmičarki iz više od 30 zemalja, saopćeno je.

U okviru manifestacije će biti održane i dvije nove trke – ”G-Drive” štafetni polumaraton i dječija trka ”Nesquik Kid's Run”.

Predsjednik udruženja Marathon Sarajevo Erol Mujanović rekao je da Sarajevo sada ima fenomenalnu i brzorastuću zajednicu trkača.

– Prateći dosadašnje prijave možemo sa sigurnošću reći da će 18. septembar biti praznik trčanja i aktivnog životnog stila i to na način da će u njemu učestvovati do sada najveći broj naših sugrađana. S inovacijama ćemo omogućiti još većem broju rekreativaca da uživaju u manifestaciji – naveo je Mujanović.

Prijave i uplate kotizacija za 10. polumaraton i štafetni polumaraton moguće su do 4. septembra na web stranici www.sarajevomarathon.ba, dok će prijave i uplate kotizacija za ”Fun Run” i ”Kid's Run” biti vršene 16. i 17. septembra na upisnom mjestu u BBI centru.

Kao i proteklih godina, projekat sarajevskog polumaratona će poseban fokus imati na humanitarnom i društveno odgovornom djelovanju.