Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

treći po redu

Renomirana košarkaška imena na ovogodišnjem turniru ‘Ilidža 2023’

turnir ilidza
Foto: D.B./ Fokus.ba

Ove godine turnir na turniru će nastupiti njemački Bayern Munchen, turski Fenerbahče iz Istanbula, crnogorski KK Budućnost iz Podgorice, te predstavnici BiH KK BBY i KK Ilidža iz Sarajeva

 Međunarodni košarkaški turnir „Ilidža 2023“ ove godine okuplja renomirana imena evropske košarke.

Turnir namijenjen košarkaškim nadama uzrasta 2008. godište i mlađim, održava se u povodu Dana državnosti BiH i obilježavanja 25 godina postojanja KK Ilidža.

Jedan od organizatora turnira  trener u KK BBY Adis Beganović ističe da je ovo treći po redu turnir koji svake godine dobija na kvalitetu.

–  Nastojat ćemo i u narednim godinama dovoditi renomirane ekipe, a jedan od ciljeva je i da povećamo broj učesnika što bi dodatno doprinjelo renomeu turnira. Turnir ima veliki značaj za mlade bh. košarkaše koji imaju priliku da odmjere snage sa vršnjacima iz drugih država i steknu bogato iskustvo – kazao je Beganović u izjavi za Fenu.

Ove godine turnir na turniru će nastupiti njemački Bayern Munchen, turski Fenerbahče iz Istanbula, crnogorski KK Budućnost iz Podgorice, te predstavnici BiH KK BBY i KK Ilidža iz Sarajeva.

Utakmice će se igrati u petak, subotu i nedjelju, 24., 25. i 26. novembra 2023. u dvorani Hotela Hills, te u KSC Ilidža.

Svečano otvaranje turnira na rasporedu je večeras u 19.30 sati u dvorani Hotela Hills, a proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje turnira planirano je za nedjelju, 26. novembra u KSC Ilidža.