Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Repeša nakon poraza otkrio čime je jedino bio zadovoljan

repesa finska bih333
Foto: FIBA

Košarkaši BiH poraženi su večeras od Finske rezultatom 85:81.

Selektor Jasmin Repeša nakon utakmice se osvrnuo na poraz naše selekcije, rekavši da igrači nisu ispoštovali dogovore iz svlačionice.

“U pripremi za utakmicu dogovorali smo defanzivne tranzicije, defanzivne skokove, bez lakih šuteva za protivnika, jer mnogo njihovih igrača može dobro šutati sa linije za tri poena, i najvažnije, disciplina u ofenzivi bez izgubljenih lopti. Zadovoljan sam samo jednim segmentom igre, a to je kontrola defanzivnih skokova, dok u svim ostalim segmentima nismo bili dovoljno konstantni”, istakao je Repeša, te dodao:

“Posljednja četvrtina je primjer kako ova ekipa treba igrati, agresivna odbrana, presing na lopti, ne dozovljavati im egzekuciju lakih napada, te rana tranzicija u napadu i biranje jednostavnih akcija. Veoma mi je žao što smo 30 minuta igrali jako loše, ali moram gledati i pozitivne stvari i pohvaliti da se nismo predavali i da smo odlično odigrali završni dio utakmice. Ipak, nismo zaslužili pobjedu jer nismo bili dovoljno konstantni tokom utakmice”, zaključio je bh. selektor.