Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ribera: BiH je iskusna i kvalitetna ekipa

jordi ribera

Selektor rukometne reprezentacije Španije Jordi Ribera pohvalio je bh. selekciju uoči utakmice dva tima koji se igra večeras u Valladolidu.

Ribera, kao i selektor BiH Bilal Šuman, debitirat će na klupi svoga državnog tima.

– BiH je iskusna ekipa s dosta kvalitetnih igrača. Prce igra odlično u Poljskoj, Terzić i Vranješ su vjerovatno najbolji odbrambeni igrači u Mađarskoj i među najboljima su u Evropi. Burić i Grahovac su odlični golmani, kao i desni bek Panić iz francuskog Chamberya. Želimo pobjedu, jer ovdje još nije zaboravljen neodlazak na Olimpijski igre u Riju – kazao je Ribera.

Španac neće moći računati na Guidena Guardiolu, koji je zadužen za odbranu, ali smatra da ima dovoljno kvalitetnih igrača koji ga mogu dostojno zamijeniti.

– U našem timu je dosta mladih igrača, ali tu su i iskusni Tomas, Aguinagalde, Entrrerios i Morros koji su nosioci igre – rekao je Ribera.

Utakmica između Španije i BiH igra se večeras od 20.30 sati u u dvorani Polideportivo Huerta del Rey, koja ima kapacitet 3.500 mjesta.

Sudit će Francuskinje Charlotte Bonaventura i Julie Bonaventura, dok će delegat biti Portugalac Antonio Goulao.

Ovo će biti treća utakmica između BiH i Španije, a u prethodna dva duela slavili su Španci.

Prvi susret odigran je 1993. godine na Mediteranskim igrama u Montpellieru (24:19), a četiri godine kasnije Španci su pobijedili 37:20, također na Mediteranskim igrama, ovaj put u Bariju.

Osim Španije i BiH u grupi su još Austrija i Finska. Dvije prvoplasirane ekipe iz grupa idu direktno na EP, kao i jedna najbolja trećeplasirana selekcija, saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.