Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rio 2016: Irski bokser O'Reilly neće se boriti zbog dopinga

Michael O'Reilly

Irski bokser Michael O'Reilly neće se boriti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, jer je pao na doping testu, saopštili su iz Olimpijskog komiteta Republike Irske.

O'Reilly, koji se trebao boriti u srednjoj kategoriji, kazao je da je pao na testu zbog “nepovoljnog analitičkog“ nalaza. Suspendovan je, ali u ovom trenutku neće pokušati da ospori tu odluku.

U izjavi koju je dao irskoj državnoj televiziji, naglasio je da je nenamjerno uzeo suplement koji je možda sadržavao nedozvoljenu supstancu. Dodao je da s tim nema veze niko iz njegovog tima ili bokserske asocijacije.

Iz Međunarodnog olimpijskog komiteta prošle u četvrtak su saopštili da je irski bokser pao na doping testu, ali nisu otkrivali ime. O'Reilly je testiran prije polaska za Brazil i tada je otkriveno da je uzimao nedozvoljenu supstancu.

U saopštenju OK Irske navodi se da se O'Reilly izvinio svojim kolegama bokserima, irskim reprezentativcima, Bokserskom savezu i Olimpijskom komitetu Irske i svima onima koji su ga podržavali.

Ova vijest došla je nakon što je irski bokser Patrick Barnes, osvajač bronzane medalje sa igara u Pekingu i Londonu, pretrpio šokantan poraz u Riju od Španca Samuela Carmone.