Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RK Izviđač doveo iskusnog Ratka Nikolića

ratko nikolic

Rukometni klub Izviđač iz Ljubuškog, aktuelni šampion BiH doveo je veliko pojačanje za drugi dio sezone. Naime, redove “skauta“ će pojačati iskusni pivot Ratko Nikolić (39), nekada jedan od najboljih svjetskih igrača na svojoj poziciji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Očekujemo da će nam se Nikolić priključiti tokom sedmice. S njim smo dogovorili saradnju do kraja ove sezone, a nakon toga ćemo vidjeti hoćemo li produžiti ugovor. Za drugi dio sezone dovešćemo još jedno pojačanje. Neophodan nam je kvalitetan i iskusan desni bek i na tome aktivno radimo. Za sada ne bih govorio o imenima, jer nismo ni s kim dogovorili saradnju“, kaže Zdenko Grbavac, trener Izviđača.

Prema riječima šefa struke Ljubušaka pripreme teku prema planu, a obavljaju ih bez pretjerano jakog ritma, jer im to dozvoljava raspored preostalih utakmica u SEHA ligi. Naime, Izviđač će 5. februara gostovati Veszpremu, a onda tek 28. dana istog mjeseca odigrati narednu utakmicu, kada će ugostiti Gorenje.

“Lagano se uigravamo i pripremamo za ono što nas čeka. Nama je prioritet odbrana naslova šampiona BiH, tako da ćemo krajem trećeg i početkom četvrtog mjeseca obaviti ozbiljnije pripreme. Preostale utakmice u SEHA ligi, tačnije četiri koliko nam ih je ostalo, odlično će nam poslužiti kao priprema za završnicu bh. prvenstva. Naravno, to ne znači da nećemo pokušati osvojiti koji bod u regionalnom takmičenju“, zaključio je Grbavac.

“Skauti“ će ostatak priprema do 5. februara obaviti u svom gradu, a planirano je da odigraju još dvije kontrolne utakmice protiv Zrinjskog i Kaštela.

Nikolić je tokom bogate karijere, koju je počeo u Šamotu, igrao između ostalih za Crvenu zvezdu, Veszprem, Portland San Antonio, Kolding, Vardar… Već je imao priliku osvajati naslov šampiona BiH, i to dva puta sa banjalučkim Borcem.

Nakon 14 odigranih kola u SEHA ligi bh. šampion zauzima posljednju, desetu poziciju sa tri boda. Za sada su mjesto na Final-fouru osigurali Vardar i Veszprem, dok se za dva preostala mjesta bore PPD Zagreb, Celje PL i Meshkov Brest.