Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Goražde

RK Radnički organizuje treći rukometni turnir “18. septembar”

Haris Fidahić RK Radnički
Foto: Elma Geca/ Fena

“Iako je turnir obično međunarodnog karaktera, nažalost ove godine to nije slučaj jer naši prijatelji iz Prijepolja i Priboja nisu bili u mogućnosti doći, tako da smo odlučili ugostiti ekipe iz BiH”, kazao je Fidahić

Rukometni klub Radnički Goražde u nedjelju organizuje treći rukometni turnir pod nazivom “18 septembar“. Trener Haris Fidahić ističe da je ovaj događaj poklon kluba Gradu Goraždu, povodom obilježavanja Dana oslobođenja.

-Pored domaćina na turniru koji će biti održan u nedjelju, 10. septembra u Gradskoj dvorani ‘Mirsad Hurić’ učestvuju i ekipe Hercegovca iz Nevesinja te RK Briješće. Iako je turnir obično međunarodnog karaktera, nažalost ove godine to nije slučaj jer naši prijatelji iz Prijepolja i Priboja nisu bili u mogućnosti doći, tako da smo odlučili ugostiti ekipe iz BiH – kazao je Fidahić.

Dodao je da će pored seniorskih, na turniru učestvovati i juniorske ekipe.

-Želimo prije svega odati priznanje uz ovaj datum 18. septembar kojim nama jako puno znači jer je to Dan oslobođenja Goražda u proteklom ratu. S druge strane, kako želimo da se što bolje pripremimo pred početak nove sezone, ovaj turnir nam je svojevrsna generalna proba pred početak prvenstva. Nastojimo razvijati nova prijateljstva, predstaviti Goražde u najboljem svjetlu, i u sportskom dijelu nama je ovaj događaj izuzetno važan – kazao je Fidahić.

Podsjetio je da Prva liga FBiH u kojoj se takmiči RK Radnički, počinje 23. i 24. spetembra.

-Mi smo odigrali prijateljsku utakmicu sa RK Višegrad, slijede ove na turniru, kao i još jedna na gostovanju. Imamo malih promjena u igračkom sastavu, neki igrači su otišli zbog školovanja i nastavit će karijeru u drugim klubovima a neki su nas napustili zbog poslovnih obaveza. Uglavnom, pružit ćemo šansu mlađim igračima i nadamo se da će sezona biti uspješna – kazao je trener RK Radnički.

Za najuspješnije na turniru “18. septembar“ obezbjeđene su i prigodne nagrade.