Rocketsi uzvratili udarac Warriorsima i donijeli izjednačenje u seriji

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarkaši Houston Rocketsa uspjeli su se oporaviti od početnog poraza protiv Golden State Warriorsa u finalnoj seriji zapadne konferencije, te su sinoć upisali prvu pobjedu na domaćem terenu rezultatom 127:105.

Serija koja se igra na četiri pobjede sada je izjednačena na 1:1, ali Golden State u narednim mečevima ima prednost domaćeg terena.

“Rakete” su veliku prednost stekle već u prvom poluvremenu koje je okončano s 14 poena razlike u njihovu korist (64:50). Aktuelni prvaci nisu imali snage da u drugom poluvremenu preokrenu stanje na terenu i eventualno ugroze protivnika, a tek su u zadnjoj četvrtini uspjeli donekle smanjiti prednost domaćina.

Houston su sinoć predvodili James Harden i Eric Gordon s po 27 poena, PJ Tucker je ubacio 22, Trevor Ariza 19, a Chris Paul 16 poena.

U timu Warriorsa nije bilo dovoljno raspoloženih igrača, a samo dvojica su imala dvocifreni učinak.

Prvi strijelac gostiju je bio Kevin Durant s 38 poena, a Stephen Curry je dodao 16, uz veoma lošu šutersku večer. Naime, Curry je pogodio samo sedam od 19 šuteva na koš i jedan od osam za tri poena. Podbaciili su Klay Thompson, koji je postigao samo osam poena i Draymond Green sa šest poena.

U finalu istoka Boston Celticsi trenutno vode protiv Cleveland Cavaliersa s 2:0.

nba