Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slavni teniser

Roger Federer odgodio oproštaj u rodnom Baselu

roger-federer

Manje od mjesec dana nakon emotivnog završetka uspješne karijere u Londonu na Laver kupu, Federera neće biti u Baselu, gdje je imao mnogo uspjeha, piše njemačka novinska agencija DPA. Turnir će se održati od 24. do 30. oktobra

Bivša švicarska teniska zvijezda Roger Federer izjavio je za zvaničnu stranicu ATP turnira u Baselu da još nije spreman da se oprosti od domaćih navijača. Za 41-godišnjaka se spremala posebna ceremonija na domaćem turniru, ali je, prema riječima direktora turnira, odgođena u dogovoru sa Federerom.

Manje od mjesec dana nakon emotivnog završetka uspješne karijere u Londonu na Laver kupu, Federera neće biti u Baselu, gdje je imao mnogo uspjeha, piše njemačka novinska agencija DPA. Turnir će se održati od 24. do 30. oktobra.

– Svečanost kod kuće u Baselu sigurno bi imala posebnu vrijednost, ali u isto vrijeme dolazi malo prerano nakon Londona – citira službena web stranica riječi švicarske zvijezde.

– Imam puno dobrih uspomena na ovaj turnir nakon mnogo godina igranja – dodao je Federer.

U Baselu je slavio deset puta i u čak 13 uzastopnih nastupa uvijek je igrao u finalu između 2006. i 2019. godine. Na turniru 2016. nije učestvovao zbog povrede.

– Naravno da bismo željeli proslaviti Federerovu uspješnu i dugu karijeru u Baselu, na njegovom domaćem terenu, ali razumijem da mu nakon ovako emotivnog i divnog oproštaja u Londonu treba malo vremena za sebe – dodao je direktor turnira Roger Brennwald.

Federer je posljednju od svoje 103 pobjede na turniru u Baselu proslavio prije tri godine. Penzionisao se sa 20 Grand slam titula kao jedan od najvećih u svom sportu, prenosi STA.