Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rose navijačima Cavsa: Dobro sam, budite strpljivi

rose

Ranije ovog mjeseca Derrick Rose se vratio u tim Cleveland Cavaliersa. Ali, i dalje nema nikakvog vremenskog roka za njegov povratak od povrede zgloba, ali je poručio navijačima kako nije u depresiji i kako je sve bolje psihički i kako i dalje voli košarku.

“Budite strpljivi. Dobro sam. Samo mi treba vremena“, izjavio je Rose. “Ne morate brinuti za mene. Nisam u depresiji. Dobro sam. Puno ljudi misli da sam u depresiji zbog onoga što prolazim. Totalno je suprotno. Naučio sam iz svojih grešaka prije tri ili četiri godine kada sam se zatvorio“, nastavio je Derrick Rose.

“Sada sam u ovoj poziciji i jedino pravo je da učim od najboljih. Ostao sam sa svojom ekipom, s porodicom, komuniciram i otvoren sam.”

Novinari su ga pitali je li mu nedostaje igra dok je povrijeđen.

“Ovdje sam. Zato sam ovdje. Igra je u meni. Zato sam ja ovdje. To je dio mog života. Ne mogu pisati koliko sam odlučan i koliko sam žrtvovao u svom životu za ovu igru. Niko to neće razumjeti. Previše sam sati uložio u to. Niko to neće nikada razumjeti“, odgovorio je Rose novinarima.

Odgovorio je i na pitanje o povlačenju.

“Ne, ne. To je glupo. Ne želim ni pričati o tome. Samo sam sretan što to LeBron razumije.”

“Zaljubljen sam u igru. Volim igru. I dalje sam pobjednik i volim učiti igru. Gdje možete naučiti više nego od Golden Statea ili Cavsa. LeBron je bio u Finalima osam puta, sedam puta zaredom. Igrao sam protiv njega puno puta. Naučio sam puno od njega i cijele ekipe. Zabavno je iskustvo biti u Clevlendu“, rekao je Derrick Rose za kraj.