Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jednom se omaklo

RTS: Nećemo puštati spotove EP-a, neprihvatljivi su za našu zemlju

russia srbije (1)

Materijal u kojem su predstavljeni gradovi-domaćini Evropskog prvenstva u košarci se, kako se navodi, nalazi i na zvaničnom sajtu FIBA

Radio – televizija Srbije neće emitovati reklamu predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci za žene, zbog toga što je u tom materijalu mapa Srbije bez Kosova, potvrđeno je danas iz RTS-a.

“Iako je samoproglašena država Kosovo članica FIBA, RTS tokom ovog šampionata neće puštati promo materijale koji su za našu zemlju neprihvatljivi”, piše na sajtu RTS-a.

RTS je navela da je, kao i svi drugi emiteri u Evropi koji su kupili pravo na Evropsko prvenstvo u košarci za žene, dobila od FIBA paket špica, džinglova i ostalog promotivnog materijala.

Materijal u kojem su predstavljeni gradovi-domaćini Evropskog prvenstva u košarci se, kako se navodi, nalazi i na zvaničnom sajtu FIBA.

U četvrtak uvečer, tokom prenosa utakmice Srbija-Belorusija, više puta je zbog nestanka struje u Zrenjaninu došlo do prekida signala iz španske produkcije koja ga proslijeđuje Evroviziji i svim emiterima. Tog producenta signala je angažovala FIBA.

Tokom tih prekida, kako piše RTS, greškom je emitovan jedan kadar promotivnog materijala s grafikom mape Srbije bez Kosova.