Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RTS se teško osramotio opraštajući se od Dejana Milojevića

FOTO: Screenshot

RTS je u Dnevniku objavio vijest o smrti omiljenog sportaša uz fotografiju Milojevića. No pogrešnog

Dejan Milojević (46), bivši srpski košarkaški reprezentativac, kojem je zadnji posao bio onaj pomoćnog trenera Golden State Warriorsa, umro je u 46. godini od posljedica srčanog udara. Milojević je infarkt doživio tokom večere igrača i trenera, nakon čega je odvezen u bolnicu, gdje je umro.

Milojević je bio jedan od najtalentiranijih mladih trenera u Srbiji. S Megom je uzeo srpski Kup, ali što je najvažnije, odgojio Nikolu Jokića, a nakon toga bio je trener Budućnosti.

Zatim je otišao u NBA ligu. Od 2021. radio je u Golden Stateu, s kojim je osvojio i NBA prsten u sezoni 2021./2022.

Srbi ga vole, ali partizanovci ga obožavaju

Milojević je imao sjajne rezultate i kao igrač. Tri puta je bio MVP ABA lige s Partizanom te dva puta najbolji strijelac takmičenja. Dva puta je s tim klubom osvojio prvenstvo Srbije i Crne Gore. Igrajući za Partizan, nekoliko puta je bio igrač kola u Euroligi.

Iako je u Partizanu proveo samo tri sezone, navijači tog kluba smatraju ga legendom ne samo zbog spomenutih dosega nego prije svega zato što je odabrao njihov klub iako su mu Crvena zvezda i ruski klubovi nudili više novca.

Umro je omiljeni lik srpskog sporta, RTS stavio sliku živog trenera nogometaša Zvezde

Kao igrač Budućnosti iz Podgorice uzeo je prvenstvo i kup SiCG. S reprezentacijom Srbije i Crne Gore je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2001. godine. Povrh svega navedenog, Milojević je u Srbiji, ali i gdje je god igrao i trenirao, bio omiljen zbog požrtvovnosti, predanosti i vedrog duha. Zato ga oplakuju od Srbije do Amerike.

No tim povodom viralna je postala i velika, dvostruka blamaža Radio televizije Srbije, nacionalne medijske kuće. RTS je u Dnevniku objavio vijest o smrti omiljenog sportaša uz fotografiju Milojevića. No pogrešnog.

Iz biografije legende Partizana taj klub je izbačen

Umjesto da je pozadina slika Dejana Milojevića, košarkaške legende Partizana, RTS je ovu tragičnu vijest ilustrirao fotografijom Vladana Milojevića. Trenera nogometaša Crvene zvezde. Dakako, živog. Tu nije bio kraj sramoćenju RTS-a.

Govoreći o Milojevićevoj biografiji, voditeljica ni jednom riječju nije spomenula da je igrao za Partizan iako je legenda tog kluba. Ostala četiri kluba za koja je igrao su spomenuti, ali Partizan nije uopće.